tag:blogger.com,1999:blog-4265126863511439465.post7008264538953461440..comments2024-03-25T19:30:53.952+02:00Comments on Sininen tupa: Kaniinin nahan muokkausmammukkahttp://www.blogger.com/profile/09148537030235174125noreply@blogger.comBlogger20125tag:blogger.com,1999:blog-4265126863511439465.post-91049166616888836142023-02-05T09:37:10.933+02:002023-02-05T09:37:10.933+02:00Kiitos kovasti tästä julkaisusta! Minusta on tärke...Kiitos kovasti tästä julkaisusta! Minusta on tärkeää että perinteiset taidot välitetään eteenpöinAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4265126863511439465.post-506293862795956022021-11-30T18:10:16.465+02:002021-11-30T18:10:16.465+02:00Moro. Mulla on tuossa varastossa jäniksen talja ka...Moro. Mulla on tuossa varastossa jäniksen talja karkeat suolat päällään. Kysymys kuuluukin, että jatketaanko taljan tekoa tuolla liotuksella? Vai riittääkö tuo suolalla kuivattaminen?vehyhttps://www.blogger.com/profile/15782165696529358444noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4265126863511439465.post-6888409397509434222020-07-16T20:18:36.475+03:002020-07-16T20:18:36.475+03:00Laiita kallo ensin muurahaispesään puhdistumaan.
Laiita kallo ensin muurahaispesään puhdistumaan.<br />Hapanmaitohttps://www.blogger.com/profile/13127630923330326225noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4265126863511439465.post-46597813633998637582019-12-25T03:39:49.416+02:002019-12-25T03:39:49.416+02:00asiallista keskustelua täällä . itte en nahoista m...asiallista keskustelua täällä . itte en nahoista mitään vielä tiedä mutta kalat oon perannu siitä iästä asti ku isä anto puukon eli jotai 4 v . kissa toi kerran jäniksen nyljin sen vähä ku kalan mut en turkkii ottanu taltee . tuli vaa sika hyvä pata siitä ja kissa veti pään poskeensa niin et 2 hammasta jäi jälelle . nyt sit jouluaatto sai yllättävän käänteen ku kehä 3 sella jänis hyppäs suoraa puskurii ja ei ollu muuta liikennettä nii pysähyin korjaamaan haitan pois tieltä . ruuan tekeminen on jo siis tuttua mutta erittäin hyödyllistä inffoa täällä tuosta nahkahommasta kun ajattelin käyttää kaiken hyödyksi . lihat nahan ja kallo menee vetyperoksiidihoidon jälkeen hämähäkille .Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/15433003846000638939noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4265126863511439465.post-8288086055301517532018-02-08T21:36:58.588+02:002018-02-08T21:36:58.588+02:00Joo, tietenkin voit :-)Joo, tietenkin voit :-)mammukkahttps://www.blogger.com/profile/09148537030235174125noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4265126863511439465.post-73075035526099792982018-02-05T15:00:31.116+02:002018-02-05T15:00:31.116+02:00Kiitän minäkin ohjeesta. Mulla on kanin turkki jo ...Kiitän minäkin ohjeesta. Mulla on kanin turkki jo suolattuna odottamassa jatkokäsittelyä. Voinko liittää linkin sun blogiin mun kanikohkailujen kohdalle?Hunajapupuhttps://www.blogger.com/profile/16644435238218335336noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4265126863511439465.post-86226855488570828762017-03-21T16:31:49.599+02:002017-03-21T16:31:49.599+02:00Kiitos hyvästä ohjeesta.. :) Minulla on supiturkki...Kiitos hyvästä ohjeesta.. :) Minulla on supiturkki työnalla. nyt ollaan jo loppusuoralla eli nyt pitäs alkaa muokkaamaan turkista.. <br />T.JarzaAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4265126863511439465.post-1709283791285928902013-04-24T21:24:56.716+03:002013-04-24T21:24:56.716+03:00Meillä on onneksi lähipiiri niin maalaisia, että a...Meillä on onneksi lähipiiri niin maalaisia, että asia ei onneksi herättänyt niin suurta tyrmäystä kuin aluksi otaksuin. Ihan joka paikassa en kyllä tästä asiasta huutele ihan varmuuden vuoksi. En jaksa selittää ja perustella. Pääsen helpommalla. mammukkahttps://www.blogger.com/profile/09148537030235174125noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4265126863511439465.post-30106266421055375672013-04-24T01:56:46.340+03:002013-04-24T01:56:46.340+03:00Veikkaan, että luonto säästyisi paljolta jos jokai...Veikkaan, että luonto säästyisi paljolta jos jokaisella omakotitalolaisella olisi lihakaneja takapihalla eikä rahaa menisi sikojen ja nautojen tehdastuotantoon. Itse olisin todella halukas kokeilemaan, mutta lähipiirin asenteet ovat erittäin vastahankaiset juurikin tuon lemmikkileiman takia.Kalppinokkahttps://www.blogger.com/profile/14616404200525047562noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4265126863511439465.post-20648278812955912062013-03-10T21:20:45.008+02:002013-03-10T21:20:45.008+02:00Mä en oo uskaltanut vaan vetää sitä nahkaa. Mutta ...Mä en oo uskaltanut vaan vetää sitä nahkaa. Mutta ehkä ensi kerralla sitten uskallan vähän ronskimmin. Kiitos neuvosta. <br /><br />Ei tämäkään nahka ihan parhain mahdollinen ole, mutta tulipahan kokeiltua. Ja olihan tuo vähän turhan kauniskin kompostiin heitettäväksi. Meillä ei sitä koiraa ole. Tai no veljellä on, mutta niillä tulee kaikkia omiakin tähteitä sille.mammukkahttps://www.blogger.com/profile/09148537030235174125noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4265126863511439465.post-10002658967525395932013-03-10T18:27:53.723+02:002013-03-10T18:27:53.723+02:00Hei! Ollaan kasvatettu lihakaneja muutama vuosi, j...Hei! Ollaan kasvatettu lihakaneja muutama vuosi, ja noin päin mekin tehdään: jaloista roikkumaan, sitten nyljetään ja viimeksi suolistetaan. Nylkeminen onnistuu ainakin nuorella kanilla helposti ihan vetämällä, kun ei ota päätä eikä tassuja mukaan. Ei tarvitse paljon puukolla auttaa.<br /><br />En ole itse muokannut nahkoja, koska ne eivät meidän nuorilla patakaneilla ole vielä ihan parhaimmillaan. Rupesi kuitenkin sen verran haaskaus harmittamaan, että tarjosin niitä jälkikoirien kouluttajille, ja hyvin kelpasi! Takaisinpäin tuli viinipullo :)Keskeneräinenhttps://www.blogger.com/profile/05723725176056670075noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4265126863511439465.post-27182160258511200062013-02-22T22:08:00.036+02:002013-02-22T22:08:00.036+02:00Kiitos vinkistä. Minä taas en noista öljyistä ymmä...Kiitos vinkistä. Minä taas en noista öljyistä ymmärrä juurikaan. Mietin lähinnä vain niitä öljyjä mitä kotoa jo löytyy. En ole saanut aikaiseksi kokeilla vielä mitään. Näin minulle usein käy. Moni asia jää vain roikkumaan. Joko ajan puutteen takia, kun on jotain tärkeämpää tekemistä tai sitten ei vaan saa aloitettua... Parafiiniöljy, nyt se on korvan takana muistissa :)mammukkahttps://www.blogger.com/profile/09148537030235174125noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4265126863511439465.post-49975419861952876902013-02-19T01:53:34.285+02:002013-02-19T01:53:34.285+02:00Kirjoitit "ettei ala haista eltaantuneelta, k...Kirjoitit "ettei ala haista eltaantuneelta, kuten kerran rasvatessani yhtä vanhaa puista huonekalua... Mietin, että sekoittaisin mehiläisvahaa vähän kookosöljyyn. Luulen, että saattaisi toimia."<br /><br />Minä en ymmärrä yhtään mitään nahan käsittelystä, mutta öljyistä jonkin verran. Esimerkiksi puiseen leikkuulautaan ehdottomasti kaikkein paras öljykäsittely on parafiiniöljy, koskapa mineraaliöljynä se ei eltaannu eikä kuivu (=hapetu) ja kovetu. Mietin, josko sama parafiiniöljy voisi toimia myös nahkaan? Jos joskus teet kokeiluja, niin käsittele joku nahkapala parafiiniöljylläkin ihan vertailun vuoksi. Olisi ihan kiinnostavaa joskus lukea mikä öljy toimii ja mikä ei.Tuplaespressohttps://www.blogger.com/profile/14644345082573191694noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4265126863511439465.post-80017096587937134362013-02-18T20:29:29.570+02:002013-02-18T20:29:29.570+02:00Kiitos Kikkailija! Tuo turkki on kuin pumpulia. Tä...Kiitos Kikkailija! Tuo turkki on kuin pumpulia. Tämä kanin nahkakokeilu oli ihan innostava, ehkä jatkan harrastusta. Ja kiitos tuosta ohjelmavinkistä! Laitoin linkin, josta jakson kohdan voi katsoa. mammukkahttps://www.blogger.com/profile/09148537030235174125noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4265126863511439465.post-68477956162795578122013-02-18T14:19:33.063+02:002013-02-18T14:19:33.063+02:00Todella upean kanin turkki! Siitä saa vaikka mitä ...Todella upean kanin turkki! Siitä saa vaikka mitä ihanaa. Oli tosiaan mainio veto (näitkö jakson?) kun suomen masterchefe kokit pääsivät yhdessä jaksossa valmistamaan kaninlihasta ruokaa!!! Ottivatkohan lie turkit talteen... ; )Kikkailijahttps://www.blogger.com/profile/05199854960244951694noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4265126863511439465.post-31669384340015798092013-02-14T21:46:29.906+02:002013-02-14T21:46:29.906+02:00Kirppu, sepä tässä vähän vaikeaa olikin alkuun kun...Kirppu, sepä tässä vähän vaikeaa olikin alkuun kun on aluksi ollut kaneja, jotka ovat vain lemmikkejä. Nämä olivat kuitenkin kasvatettu siten poikasesta asti, että en alkanut ajatella niitä lemmikkeinä vaan kotieläimina. Kaiken varalta kielsin perhettä antamasta niille nimiä, koska en jotenkin halunnut siten kiintyä niihin. Kun näiden emo on hankittu, emon myyjä on tiennyt, että saatetaan teettää sillä poikasia hyötykäyttöön. En hankkisi lemmikkikania ja söisi sitä. Enkä hankkisi siitoskaneja tai lihakaneja keromatta myyjälle, mikä kaneja saattaa odottaa. Jos asia ei ole myyjälle ok, en ota sellaisia kaneja. Eikä se myyjä varmasti myisikään! Ja minusta toisten arvoja pitää kunnioittaa vaikkei aina ihan samaa mieltä olisikaan. Näiden poikasten emo saa kyllä kuolla vanhuuteen aikanaan, se kyllä tuntuu liian läheiseltä.<br /><br />Ja juu, olen samaa mieltä, jos eläimiä kasvattaa syötäväksi, niistä ei saisi mennä hukkaan muuta kuin henki. No joo, oikeasti vaatisi aika paljon perehtymistä, jos haluaisi käyttää ihan kaiken niin kuin ennen vanhaan. mammukkahttps://www.blogger.com/profile/09148537030235174125noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4265126863511439465.post-25863185333028587542013-02-14T11:22:42.355+02:002013-02-14T11:22:42.355+02:00Minä olen vähän keskimailla sen kaninlihan kanssa....Minä olen vähän keskimailla sen kaninlihan kanssa. Luultavasti sen takia että olen yli puolet elämästäni ollut lemmikkikanin omistaja. Olen minä kerran kaninlihaa syönnyt, kun en tiennyt kun vasta jälkikäteen mitä se oli. Maukasta se kuitenkin oli :D Kanitalja on kyllä ihan ok juttu, mutta en itselleni sitä hankkisi. Mittailin silmilläni aamulla meidän pientä reilun puolentoistakiloista pupua ja totesin että ei siitä kyllä paistia saa :D Itse ajattelen että kun lihaa syön niin pitää koko eläin hyötykäyttää, eikä vaan niin kuin monet nykyihmiset ajattelevat että fileet ruoaksi ja muut roskiin. Haaveena on koti jossa voisi pitää eläimiä (lampaita, vuohia, kanoja) ja olen lukenut jo jonkun verran kotiteurastuksesta.Kirppuhttps://www.blogger.com/profile/08411411748094177202noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4265126863511439465.post-57341381554341523192013-02-14T11:20:16.691+02:002013-02-14T11:20:16.691+02:00Eve: siellähän tuo ohje taisi ollakin :) Parkitsem...Eve: siellähän tuo ohje taisi ollakin :) Parkitsemis- ja muokkausohjeita myös täällä: http://wikikko.info/wiki/Parkitseminen <br /><br />ja<br /><br />http://wikikko.info/wiki/Nahan_muokkaus<br /><br />Tuota rasvausta ajattelin, mutta sitä sopivaaa luonnonmukaista rasvaa jäin miettimään, ettei ala haista eltaantuneelta, kuten kerran rasvatessani yhtä vanhaa puista huonekalua... Mietin, että sekoittaisin mehiläisvahaa vähän kookosöljyyn. Luulen, että saattaisi toimia. Ehkä kokeilen ensin siihen haljenneeseen taljaan.<br /><br />Kiitos Anne :) samoin sinulle!mammukkahttps://www.blogger.com/profile/09148537030235174125noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4265126863511439465.post-74118948263736588482013-02-14T10:05:24.563+02:002013-02-14T10:05:24.563+02:00Moikka,
Sulta löytyy kyllä taitoa hommaan kuin ho...Moikka,<br /><br />Sulta löytyy kyllä taitoa hommaan kuin hommaan! Hienoa, että kaltaisiasi ihmisiä on olemassa:).<br /><br />Hyvää ystävänpäivää Mammukka:)!<br /><br />T:AnneAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4265126863511439465.post-76800429741322678232013-02-14T00:39:46.018+02:002013-02-14T00:39:46.018+02:00Kuin hienoa! Sitten kun olet tosi etevä niin voit ...Kuin hienoa! Sitten kun olet tosi etevä niin voit tehdä kanipipon ;)<br /><br />Jostain muistan lukeneeni että sen nahka puolen voi myös kevyesti öljytä, olisko ollut oliiviöljyn ja jonkun sekoitus? Pehmentää sitä myös.<br /><br />Nytpä muistankin että kaniharrastajien foorumilla on useampi lihakani keskustelu ketju ja siellä on myös tuo sama nahan muokkaus ohje! :)Evehttp://muovihuoneestakuultua.blogspot.comnoreply@blogger.com