lauantai 6. helmikuuta 2016

Härkäpapuja ja paistettuja munia


Kerroin aiemmin tällä viikolla uudesta kirjastani (jonka sain arvostelukappaleeksi). Kirjat, joissa on erilaisia vihannes- ja kasvisreseptejä kiinnostavat kovasti, koska haluan hyödyntää kasvimaani satoa monipuolisesti.

Tämä ohje on superhelppo ja tosi maukas. Tuhtia ruokaa. Kyllä tällä nälkä lähtee.

Ainekset:

oliiviöjyä 
1 kokoinainen valkosipuli kuorittuna, veitsen lappeella murskattuna ja viipaloituna
1 kg tuoreita tai pakastettuja härkäpapuja
3tl kurkumaa
reilu 1tl merisuolahiutaleita
vastarouhittua mustapippuria
60 g tilliä lehdet ja varret hienoksi silputtuna
n. 25g voita
4 isoa vapaan kanan munaa

Ensin paistetaan vihannekset ja mausteet, lisätään voi ja viimeiseksi munat. 

En tehnyt ihan näin suurta annosta. Ja paistoin munat molemmin puolin. Olen vähän juntti, haluan munani ja lihani mieluummin ylikypsänä kuin puoliraakana :P

Melko omavarainen ateria oli, koska pavut, valkosipuli ja munat olivat takapihalta. Tilli oli eräänlaista hävikkiä. Loput ainekset kaupasta.

4 kommenttia:

  1. Kyllä tuosta saa ravintoa kerrakseen!
    Ihana kirja sinulla!
    Kaunista sunnuntain jatkoa täältä kukkivien mantelipuiden laaksosta!

    VastaaPoista
  2. Kiitos! Hyvää laskiaissuntaita vaikkei siellä taida mäenlasku onnistuakaan :-)

    VastaaPoista
  3. Olen tehnyt vastaavaa "peruspavuista" mutta todennäköisesti hyvää härkäpavuistakin.
    Kanojen takia meillä syödään munia käytännössä päivittäin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä syödään myös paljon munia, tosin alku talvesta tuli vain muna päivässä. Silloin piti vähän säännöstellä. Lapsilla on nyt paistettujen munien kiintiö toistaiseksi täynnä. Ovat siirtyneet keitettyihin :-D

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...