Aiemmin kerroin käyneeni keräämässä kurpitsat pois kasvimaalta. Tässä näitä nyt on. Pari on vielä lehtikompostin päällä. Ei ne varmaan enää kasva, mutta tuskin ihan paleltuvatkaan, kun ovat aika suojaisassa paikassa. Yhden tuollaisen litteän oranssin annoin äidille. Ja toisen samanlaisen toin sisälle ja keitin hilloa. Loput pitää viedä huomenna kellariin. Viime vuonnakin tein kurpitsahilloa ohjeella, jota olen itse hiukan muuttanut alkuperäisestä. Hillo maistuu minusta vähän mangomaiselta.
2 kg kurpitsaa
400g porkkanaa
1 appelsiini
1 kanelitanko
5dl vettä
Reilu kilo hillosokeria
Kuutioin kurpitsan ja porkkanat. Raastoin appelsiinista kuoren ja puristin mehun kuutioiden sekaan kattilaan. Lisäsin veden.
Keitin kurpitsakuutioita ja pieneksi palasteltuja porkkanoita ja appelsiinia n. puoli tuntia (kunnes olivat pehmenneet).
Poistin kanelitangon ja hienonsin sauvasekoittimella.
Lisäsin hillosokerin, keitin hetken ja annoin vähän jäähtyä.
Laitoin kuumennettuihin lasitölkkeihin.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti