tiistai 6. joulukuuta 2011

Itsenäisyyspäivänä

Äiti ja isä olivat tänään syömässä meillä. Alkavat olla jo melkein harvinaisia vieraita meillä. Kävivät enne tosi usein, mutta nyt kun isä on sairastanut, ovat ymmärrettävästi käyneet harvemmin. Mutta tosi mukava, että jaksoivat tulla ja isäkin vaikutti jaksavan tosi hyvin. Tein viiriäispaistia. Käärin linnut pekoniin, maustoin pippurilla ja laakerinlehdillä, lisäsin vettä ja pistin uuniin kypsymään. Hyvältä maistui vaikka isäntä kyllä valitti, että hirveä työ silpiä luut pois ja jäljelle jää ihan mitättömän vähän lihaa.
(mä en tiiä miks ihmeessä nää kuvat kääntyy täällä väärinpäin?)

Paistin kanssa perunoita, porkkanapateeta, papusalaattia, sienisalaattia, suolakurrkuja ja etikkapunajuuria. Suurimmaksi osaksi oman maan herkkuja. Porkkanapateenohje on uusimmasta Yhteishyvän ruokalehdestä.
Papusalaatinohje oli jossakin vanhassa puutarhalehdessä. Salaattiin tuli vihreitä ja keltaisia papuja,vedellä huuhdeltuja suolapähkinöitä, paahdettuja seesamin siemeniä (jotka korvasin paahdetuilla auringonkukan siemenillä, koska minulla ei ollut seesamin siemeniä). Salaattiin lisätään kastike, jossa on valkoviinietikkaa, sinappia, öljyä, sitruunamehua, suolaa ja pippuria. Mielestäni tosi hyvää. Miehet eivät uskaltaneet maistaa...

Jälkiruuaksi kahvia, omenapiirakkaa, kookoshentusia ja hedelmäsalaattia.

Meidän pöytä näyttää aika kirjavalta :D Astiamme ovat eriparia, rakastan vanhoja retrokankaita, joita käytän usein liinoina ja pöytää koristaa poikien askartelut ja muu hilpetööri. En harrasta niinkään sisustamista vaan romustamista :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...