tiistai 20. joulukuuta 2011

Laatikot jouluksi

Viikonloppuna keittelin soseita valmiiksi ja eilen paistoin porkkana-, lanttu-, maksa- ja kurpitsalaatikkoa. Kolme ensimmäistä laatikkoa on tehty ihan perusohjeilla, jotka varmaan löytyvät joka keittokirjasta tai hakusanoilla netistä. Porkkanalaatikosta minusta jää aina puuttumaan jotain ja nyt lisäsin joukkoon vähän kanelia ja nyt olin lähestulkoon tyytyväinen lopputulokseen. Ikinä en varmaan saa täydellistä, sillä vain äidin tekemä on parasta ;) Kurpitsalaatikko oli ihan puhdas älynväläys. Kaupassa käydessä nappasin K-Kaupan ruokaohjemainoksen mukaani ja siellä oli bataattilaatikonohje. En kovin harrasta ulkomailta tuotuja juureksia tai vihanneksia, joten bataattilaatikko jäänee kokeilematta, mutta ajattelin kokeilla taipuuko kurpitsa laatikoksi, kun minulla vielä on muutama kurpitsa kellarissa.  Yhden Green hubbardin keitinsoseeksi ja lisäsin joukkoon hieman porkkanasosetta ja tein laatikon tällä ohjeella muuten paitsi, että en käyttänyt mannasuurimoita vaan samaa riisipuuroa, jota tein maksa- ja porkkanalaatikkoon. Minusta laatikosta tuli ihan hyvää. Meidän ukot eivät oikein kasvislaatikoista innostu. Maksalaatikko on kaikkien heidän herkkuaan. Minä taas en oikein voi sietää maksalaatikkoa... No tuli siitäkin ihan kelvollista, vaikka en kyllä voi sanoa, että olisin siitä erityisemmin nauttinut. Kaikkia laatikoita tuli neljä. Yhdet heti syöntiin, yhdet mummolle ja papalle ja kaksi lajiaan pakkaseen.
Ennen paistamista.

Kypsinä. Kurpitsalaatikko vielä uunissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti