tiistai 6. joulukuuta 2011

Luukeitto

Laitoin pakkaseen, sopivan kokoisiin pusseihin kaikki kesäpossun luut. Niissä oli enemmän tai vähemmän lihaa kiinni. Viime viikolla päätin tehdä lihakeittoa, mutta tulikin otettua sulamaan pussi jossa oli enemmän luuta ja vähemmän lihaa, eli keitosta tuli enemmänkin luu- kuin lihakeittoa. Mutta eipä tuo haitannut, hyvää tuli kuitenkin. Keitin luita ensin suola vedessä, kuorin vaahdon pois ja annoin kiehua hiljalleen lähes kypsäksi. Jossain vaiheessa taisin lisätä maustepippuria ja laakerin lehtiä. Otin luut pois vedestä ja erottelin vähät lihat irti jotka laitoin ne takaisin kattilaan porkkanan, lantun, palsternakan ja perunoiden kanssa. Parin päivän ruoka ja pieni annos myös pakkaseen hätävara-pikaevääksi.

Vain luut jäivät tähteeksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti