Meidän pikkuruisessa leivinuunissa paistuu kerralla 6 leipää. Ja jälkilämmössä litteitä limppuja muutama, jos taikinaa vielä jää. Leivän teko oli nyt jo paljon helpompaa kuin ensimmäisellä kerralla ja loppujen lopuksi se on ihan nopeaa ja vaivatonta. Yksi työvaihe ei kestä aina kuin hetken ja välissä voi puuhastella sitten muuta. Pitäisi nyt opetella tästä parin viikon välein toistuva rutiini. Oikea ruisleipä, jossa on vain vettä, ruisjauhoa, suolaa ja hapanjuurta on isännälle yksi elämän tärkeimmistä asioista. Kaupassa sitä ei joka kerran asioidessa ole ja oikeat ruisleivät alkavat olla ihan hyvän hintaisia. Olisi ihan järkevää tehdä sitä säännöllisesti itse.
Tätä voisi jo kutsua kotiruuaksi: lihakeittoa omasta possusta, omista porkkanoista, perunoista, pavuista, lipstikasta ja purjosta. Omaa leipää, jonka päällä on omia suolakurkkuja. Aterialla ostettua vain piimä, juusto ja keiton lanttu, pippuri ja laakerinlehti ja suola.
Sanoisin että kotiruokaa isolla K:lla!! Nam noita ruisleipiä. ♥ :)
VastaaPoista