Mutta tämä pätkä näkyy ja muita tällasia pieniä. (Ja facessa voi seurata sarjaa sivujen kautta, jos kiinnostaa.) Tässä videossa Amelia näyttää kunka tekee teetä silkkivyökäävästä. Käävästä lisää suomeksi täällä, Jaakko Halmetojan sivulla. Luulen nähneeni näitä, vaikkeivat kai kovin yleisiä Suomessa olekaan. Ainakin tiedän nyt pitää silmäni auki kantosienien ja -kääpien kanssa.
Tänään söin ihan tuttuja ja tavallisia mustatorvisieniä, joita monen vuoden tauon jälkeen on putkahtanut niiden vakkaripaikkaan.
Mustatorvisienomuhennos
Torvisieniä muutama desi.
Kesäkurpitsaa kymmenen sentin pätkä pilkottuna.
Pieni sipuli.
Paistetaan pannulla voissa ja oliiviöljyssä.
Loraus kermaa ja neljä lusikallista kylmää aamukahvia.
Suolaa ja mustapippuria.
Lisänä perunaa, viiriäisen munia, salaattia ja tomaattia.
Melkein kaikki takapihalta.
Kiitos vinkistä, täytyypä käydä katsomassa!
VastaaPoista