tiistai 27. syyskuuta 2016

Säilöntää: kesäkurpitsa-sitruunahillo & omena-tyrnihillo


Olen ollut aika hiljaa blogissa, koska olen ollut töissä ja tehnyt säilöntäjuttuja.
Olen innostunut kuivauksesta. Olen kuivannut omenaa ja sieniä. Ihan vähän mustatorvisieniä ja hiukan enemmän suppilovahveroita ja eniten sikurirouskuja, joka on sieni, jonka opin tunnistamaan tänä syksynä. Ihana sikurin tai curryn tuoksuinen pieni rousku, jota ei tarvitse ryöpätä.

Säilykekurkkuja sain sadosta vain vähän, mutta tyhjää pärempi sekin.


Tänään korjasin pois kurpitsat ja löysin vielä vähän minikurkkuja säilöttäväksi.

Tein kesäkurpitsa-sitruunahilloa:

N. 4l kesäkurpitsakuutioita
4 sitruunaa kuorittuna (siemenet pois) 
4 kirpeää omenaa.
8 dl hillosokeria.

Keitin aineksia pienessä vesimäärässä jonkin aikaa, lisäsin hillosokerin. Hienonsin sauvasekoittimella ja kuumensin sen jälkeen hetken. Tölkitin kuumennettuihin purkkeihin. Keitetyt kannet päälle.

Sitruunan kuoret laitoin tölkkiin ja etikkaa päälle. Annetaan tekeytyä. Siitä pitäisi tulla puhdistuainetta kodin siivoukseen.

Aiemmin tein myös tyrni-omenahilloa:

Litra tyrniä. Lisätään hiukan vettä. Kiehautetaan. Siivilöidään kuoret ja siemenet pois.
Lisätään tyrnimehuun reilu 4l kuorittuja omena lohkoja. Kuumennetaan, että omena alkaa pehmetä. Joukkoon kilo tavallista sokeria. Soseutetaan sauvasekoittimella. Tölkitetään.

Minulla olisi paljon kuvia sadosta. Jospa saisin kirjoitettua lisää loppuviikolla.



2 kommenttia:

  1. Moi. Jos saat vielä lisää tyrniä jostain, niin minulla olisi ihan hulppean hyvä hillo-/marmeladiresepti, jossa tyrnin kanssa viihtyy porkkana. Jos kiinnostaa ->
    http://polkkapossu.blogspot.fi/2012/09/parempi-possulla-suu-hillossa-kuin.html

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla on vielä tyrniä. Sain yhdeltä toiseltakin tutulta. Kiitos ohjeesta tuota pitää kokeilla! Täytyypä tutustua blogiisi myös.

      Poista