Toukkien irrottaminen kennoista oli ehkä hiukan työlästä, mutta onnistui kohtuullisesti. Friteerasin pannullisen toukkia ja pakastin pienen pussillisen myöhemmin käytettäväksi. Maustoin rapeat toukat suolalla ja niistä tuli tosi hyviä naposteltavia juhannusaattoillaksi. Perhe ei oikein innostunut, mutta kaksi lapsista sentään maistoi. Toukkien maku oli mieto ja "proteiininen", hieman maistui hunajaiselta ja mehiläisvahalta, muttei kuitenkaan varsinaisesti makealta. Suutuntuma on samanlainen kuin katkaravuissa, mutta maku ei. Aion syödä kyllä jatkossakin.
Toukkia jäi jääkaappiin ja tein niistä juhannuspäivänä munakokkelia. Lisäsin siihen hiukan nuupahtaneen paprikan, oltermannin kannan ja maitoa. Ja tein sen tietenkin omien kanojen munista. Tuli oikein maukasta.
Ihan kaikkia toukkia en jaksanut kennoista kaivella ja kanatkin saivat omat juhannusherkkunsa.
Hyvää kesää!
Wau, mielenkiintoista!
VastaaPoistaToukkien syönnistä on hyvää vauhtia tulossa trendikästä.
Suloista sunnuntaita Sinulle!
Mielenkiintoista luettavaa, on ihan vieras alue minulle. Mukavaa sunnuntai-iltaa!
VastaaPoistaMonet pakastavat kennot ja irrottavat toukat jäisistä kennoista, se on kuulemma helpompaa.
VastaaPoistaKiitos kommenteista :-) ja kiitos Satu vinkistä! Mulla onkin osa kennoineen pakkasessa. Olin niitä kanoille talveksi ajatellut, mutta taidanpa syödä itse!
VastaaPoistaKiitos kommenteista :-) ja kiitos Satu vinkistä! Mulla onkin osa kennoineen pakkasessa. Olin niitä kanoille talveksi ajatellut, mutta taidanpa syödä itse!
VastaaPoistaKiitos kommenteista :-) ja kiitos Satu vinkistä! Mulla onkin osa kennoineen pakkasessa. Olin niitä kanoille talveksi ajatellut, mutta taidanpa syödä itse!
VastaaPoista