maanantai 23. tammikuuta 2012

Viime kesän viimeinen kurpitsa

Meillä oli kellarissa vielä yksi  kurpitsa jäljellä. Se on vähän vaivannut mieltäni, koska tiesin, että sille olisi pian tehtävä jotain. Ja ihan viime hetkillä kyllä hain sen pois, sillä siinä oli jo huonoja kohtia kuoressa.

Kun otin huonot pois ja avasin kurpitsan, se oli onneksi vielä ihan kunnossa. Leikkasin palan jääkaappiin, jos sitä vaikka johonkin ruokaan käyttäisi. Ja toisen samanlaisen siivun äitille, joka tykkää pannulla paistetusta kurpitsasta. Pienen palan raastoin hienolla raastimella sämpylätaikinaan ja loput keitin hellalla isossa kattilassa soseeksi. Soseen pakastan, nyt kun taas pakkaseen alkaa mahtua tavaraa.

Meillä nuorin ukkeli syö kurpitsaa raakana ja sai taas tänään oman osansa. Kaksi isompaa ukkelia eivät syö kurpitsaa. Paitsi, etteivät oikeasti huomaa sitä näistä sämpylöistä. Usein olen laittanut myös pannariin ja siinäkin menee ihan täydestä. Ovat vaan ihmetelleet, että ompas aika keltaista pannaria, mutta hyvää :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti