perjantai 20. toukokuuta 2011

Sieniä

Mies toi metsästä kevään ensimmäiset korvasienet. Vähiin ne kävi keittämisen jälkeen, mutta on kyllä kaiken vaivan arvoista. Huomenna muhennosta luvassa, nam!

Kävin äsken kellarissa kurkkaamassa myös, miten herkkusienten kasvatus edistyy ja kyllähän siellä jo pieniä alkuja on. Tilasin paketin Exotic Garden nettikaupasta. Tosi helpot ohjeet ja kaikki tarvittava on paketissa. Katsotaan saanko onnistumaan ihan ruuaksi asti. Mitenkäs tästä nyt tulee aikaa... silloin vaalivalvojaisiltana laitoin kasvamaan eli ei ihan pikakasvatusta, mutta jäädään odottelemaan.

3 kommenttia:

  1. Ai niitä on tuollaisia sienten kasvatuspakettejakin olemassa. Näppärää. Itse kiinnostuin kanssa sienten kotikasvatuksesta. Suppilovahverofarmi olisi kiva :). Alusta asti kasvattaminen tosin näyttäisi vaativan pienimuotoista laboratoriotädin taipumusta, mutta eiköhän sekin löydy opettelemalla: http://www.youtube.com/watch?v=3iFi3YrIo7o

    VastaaPoista
  2. Wau! Mutta näytti vähän siltä, että jäisi minultakin sienet kasvattamatta. Tämä minun sienipaketti on sellainen lisää-vain-vesi-tyyppinen juttu.

    VastaaPoista
  3. Kuvittelin aina viime syksyyn asti, että suppikset ovat puhtaita ja "valmiita pannuun". Mutta kun viime syksynä putsailin niitä ja halkaisin niitten onttoja varsia, niin niissä varsissa oli pieniä valkoisia matoja luikertelemassa.. olivat siis eläviä... olen 100% vegaani. Nykyään käytän vain pelkät lakit.

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...