torstai 31. toukokuuta 2012

Puutarhassa nyt

Nyt ne kaksi reppanatulppaania on auki.

Siirsimme pihalle toissa vuonna vähän mesimarjaa. Sitä kasvaa tässä lähistöllä villinä aika paljon, mutta ei se mitään marjoja kyllä tee. Löysin Arktisten Aromien sivuilta tällaista tietoa: "Mesimarjan vuosittaiset satovaihtelut ovat erittäin suuria. Parhaiten mesimarja tuottaa satoa kapealla Kaakkois-Suomesta Oulun seudulle ulottuvalla vyöhykkeellä. Samasta emoyksilöstä suvuttomasti syntyneet kasvustot voivat jäädä marjattomiksi, sillä osa mesimarjoista ei kykene itsepölytykseen. Mesimarjan kukinta ja pölytys vaativat onnistuakseen sopivaa lämpötilaa ja kosteutta. Mesimarjan sato on parhaimmillaan heinäkuun puolivälistä syyskuun alkuun."
Ehkäpä koko tämän alueen mesimarjakasvusto on peräisin samasta emoyksilöstä eikä siksi tee satoa. En tiedä onko se vanhaa puutarhakarkulaista vai luonnostaan levinnyttä. Jos jostain löytäisin myös muuta kantaa, voisin sitä kokeeksi pihalle istuttaa ja katsoa tulisiko myös marjoja. Kasvusto näyttää pihalla viihtyvän ja leviävän.

Yrttipenkki. Lisänä uudet ilmasipulit.

Marjatuomipihlaja kukkii.

Viime kesänä istutettu koristeomenapuu. Ihastuin sen kauniisiin kukkiin ja sain puun vieläpä alennettuun hintaan. Se on ihana! Myös oikeat omenapuut kukkii, samoin herukkapensaat. Vähän jännittää, viekö halla sadon. Tostaiseksi kaikki hyvin.

Kasvihuoneen edessä kaalintaimet. En ole vielä istuttanut maahan. Odotellaan varmempia aikoja.

Sisällä huoneessa. Nyt kuva eri puolelta kuin viimeksi. Iloinen sekamelska vallitsee.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...