maanantai 25. helmikuuta 2013

Kania sinapissa

Tein viikonloppuna Hansin matkassa-ohjelman ohjeella kania. Minulla ei ollut koko kania tässä, vaan pelkkiä koipia. Ihan ei tullut saman näköistä eikä ehkä samanmakuistakaan, mutta melkein. Ehkä. Ei ihan ollut meidän perheen mieleen. Syötävää juu, mutta ainakin lapsille makumaailma oli outo. Paitsi vauva söi tätäkin hyvällä ruokahalulla perunan kanssa. Liha kuin liha, aina maistuu vauvalle. Jos tekisin uudelleen, kypsentäisin pidempään, jäi minusta sitkeähköksi.



Kania sinapissa

1 Kani / tai broileri
3 rkl pehmeää voita
suolaa, mustaapippuria
2rkl tuoretta rosmariinia
3-4 rkl dijonsinappia
2 dl kuivaa valkoviiniä
2 valkosipulinkynttä
2 dl kuohukermaa
1 prk crème fraichea

 

Kuumenna uuni +175c:een. Leikkaa kani/broiler kahdeksaan osaan, hiero voi, mausteet ja sinappi sen pintaan. Aseta palaset uunivuokaan, lisää valkoviini ja valkosipulit kuorineen ja paista uunissa noin 25-30 min. Sekoita kerma ja crème fraiche keskenään ja valele kanit ja kypsennä vielä 25-30 min. Hieman vähemmän jos käytät broileria.Jos kastike on liian paksua, lisää joukkoon kiehuvaa vettä, tarkista suola ja tarjoile salaatin ja vihannesten tai riisin kera.



6 kommenttia:

  1. Aika oudon lyhyt tosiaan tuo kypsennys aika, itse olen aina pitänyt "kania" leivinuunissa yön yli, eli mitä pidempi aika sen parempi ja mureampi lopputulos! Muuten mielenkiintoinen resepti, enpä ole sinappia kokeillutkaan kanin mausteeksi. Ehdottomasti testattava tuokin asia, kiitos reseptistä.

    VastaaPoista
  2. Näin jälkikäteen ajatellen, tuo aika on tosi lyhyt. Minä yleensä haudutan liharuuat myös leivin uunissa, koska tykkään, että liha on niin kypsää, että lähestulkoon itsestään irtoaa luista. Tuskin kuitenkaan teen tällä reseptillä enää edes pitkällä kypsytyksellä, koska nuo maut eivät vaan meillä miellyttäneet.

    VastaaPoista
  3. Juu, me ollaan kanssa pidetty kanit ja jänikset aina yön yli uunissa. Silloin ovat hyvin maistuneet. On ilo lukea Mammukka sinun "ekologisista" ruuista, tuolla tavoin jos kaikki söisivät / eläisivät, olisi kulutus paaa-ljon kestävämmällä tasolla :)!

    VastaaPoista
  4. Jep, sen opin, että pitäisi ajatukselle lukea ruokaohjeet. Vaikka olisi huippukokin ohje, ei se välttämättä ole hyvä. Siis kypsäähän tuo liha oli, mutta ei minusta miellyttävää syödä. Minä kuulun siihen junttikategoriaan lihan suhteen, että myös pihvit pitää olla läpikypsiä. En pysty syömään punasisuksista pihviä. Raaka mikä raaka sanokoot välimäet, sukulat ja muut ihan mitä haluavat. Ja kanan muna kanssa sama juttu. Ei voi mitään. Tottumiskysymys varmasti. Kiitos Tuomikki noista sanoista :) Tasapainoilen kahden tunteen välillä riipuen seurasta; on ihan hörhö olo tai sitten tuntuu, ettei elä riittävän "hyvin". Ehkä tää on ihan hyvä näin.

    VastaaPoista
  5. Minulla on sama havainto: jos kania kypsentää tunnin, saa kumipalloa! Puolentoista tunnin jälkeen alkaa pehmetä. Kani sopii hyvin kaikkiin pitkään haudutettaviin pataruokiin, jotka reseptin mukaan tehdään broilerista - eihän siinä itsessään ole juurikaan makua, eli mausteilla siitä saa mitä vaan.

    Ja kun itse kasvattaa kanin, saa vähärasvaista, proteiinipitoista, ekologista, eettistä lähiruokaa, halutessaan luomuakin. Voipa sen hiilijalanjälkikin olla lähellä nollaa.

    Kani sinappikastikkeessa on Ranskassa kymmenen suosituimman ruuan listalla vuodesta toiseen. Meillä Suomessa listalla on enimmäkseen jauheliharuokia.

    Olipas kiva, kun löysin tämän blogisi! Tykkään kovin sun kulutusasenteesta!

    VastaaPoista
  6. Kiva, että löysit vierailemaan Keskeneräinen :) Kävin vastavierailulla sinun blogissasi.

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...