torstai 13. kesäkuuta 2013

Maja

Isännällä oli tänään toinen lomapäivä ja hän teki lapsille majan.


Pojat ovat rankuneet jo reilun vuoden puumajaa, mutta sitä on vähän vaikea rakentaa, koska sopivaa puuta ei tontillamme kasva. Mummo on tilannut pojille Leppis-lehden ja viimeisimmässä numerossa oli piirroskuva trukkilavoista tehdystä majasta. Siitä inspiroituneina isä ja pojat lähetivät rakennuspuuhiin. Materiaali on todella moneenkertaan kierrätettyä. Olemme saaneet lavat alunperin polttupuuaitauksia ja siankarsinaa varten. Viimekesän pässeilläkin niitä oli aitauksena. Nyt isäntä silppusi lavoja polttopuiksi, mutta otti parhaimmat majaa varten. Tukipuut ovat kuusta, joita on haettu metsästä aitatolpiksi. Majan kattona on vanha teltan päällyskangas. Seinässä on myös vanha..., hmm, mikähän tuo on nimeltään... ruo'oista tai vastaavasta tehty verho? Kalusteina vanha tuoli ja kaapin ovesta tehty pöytä. Astiat sekalaista roinaa, joita keräilimme hiekkaläjältä, autotallista, ympäri pihaa... meilläkö kaikki sekaisin? :D Mutta tosi hieno maja minusta ja innosti heti lapsia leikkimään, koululaisesta yksivuotiaaseen. Kaiken ei näköjään tarvitse olla uutta ja kiiltävää, rönttönen kelpaa yhtähyvin ja jääpähän mielikuvitukselle tilaa.

Isäntä on tehnyt ihan hirveästi hommia ekoina lomapäivinänsä. Ihailen ja vähän kadehdin sen ahkeruutta. Itse olen enemmän haaveilija. Isäntä vain menee ja tekee, ilman sen kummempia ihmettelyjä.


                                

6 kommenttia:

 1. Lapsia aina innostaa majat. Minä olisin lapsena halunnut leikkimökin, niinkuin oli kahdella kaverilla, mutta hyvin kotileikit sujuivat sireenipensaan keskellä olevassa "sireenimajassa" tai ladossa tai käyttämättömän kellarin nurkassa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla vähän vastaavia muistoja :) Meillä taisi muutamana kesänä olla kauppaleikki se kaikkein mukavin leikki. Se alkoi kioskista, jonka teimme vanhaan astaianpesukoneeseen :D Rikki mennyt kone jäi pihaan joksikin aikaa seisomaan ja me täytimme korit "myytävillä tuotteilla". Kone oli sitten pihass syksyyn asti, kun vanhemmat eivät kai raaskineet tuhota kioskiamme :D Seuraavana kesänä avasimme kaupan aittaan. Keräsimme sinne kaikki mahdolliset tyhjät pakkaukset.

   Poista
 2. Ihana mökki! Tulee ihan mieleen oma lapsuus kun rakennettiin lähimetsään majoja. Astioina toimi mitä nyt oli, vaikka iso kaarnapala. Ja hauskaa oli! :)

  VastaaPoista
 3. Meillä oli koulussa metsämajoja ja se oli kyllä mukavaa :)

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...