lauantai 7. syyskuuta 2013

Remonttisiivousta ja sadonkorjuuta

 Tänään esikoisella oli koulupäivä vaikka olikin lauantai. Saatoin hänet taksille ja kävin samalla 15 minuutin sieniretkellä. Suppilovahverotkin ovat näköjään nousseet.
 Kesäkurpitsoista on tullut huomaamatta suuria. Niiden sato jäi aika myöhäiseksi. Nyt täytyy alkaa kaivella erilaisia reseptejä. Mitähän näistä tekisi? Meillä on sähköuuni rikki, joten en taida nyt kovin mitään leipoa, ellei viilene niin, että jaksaisin lämmittää puu-uunin.
 Yleisön pyynnöstä, kuvia kesällä remontoiduista tiloista. Tänään vasta sain aikaiseksi siivota kunnolla. Imuroitua perusteellisesti ja pestyä ikkunat ja raivailla muutenkin. Kesken tilat ovat vieläkin sikäli, että hyllyjä ja järkeviä säilytyshuonekaluja puuttuu, mutta niitä saattaa puuttua vielä vuosien päästä.... Asiolla on tapana jäädä roikkumaan. Varastokopperossa on yksi hylly ja lamppu. Siitä on hyvä aloittaa. Huomaa hieno ovenkahva. Se on isännän liiteristä löytämä puinen pahka tai joku vastaava.
Kopperon sisältä otettu kuva "lasitettuun" huoneeseen. Siitä on huomaamatta tullutkin pyykkihuone.

 Ja lasihuoneesta näkymä kopperoon päin.
 Ja ulkokuva samoista tiloista. Lasihuoneen sisälle jäi toisen alakerran kammarin ikkuna. Äärimmäisenä vasemmalla eläinhuoneen ovi. Ylhäällä vasemmalla kaksi ikkunaa ovat toisen kylmän eteisen ikkunat. Eteinen lähinnä varastotilana, koska emme kulje siitä juuri koskaan. Oikean puoleiset ikkunat ovat olohuoneen ikkunoita.
 Pyykkipojan kokoinen isäntä niittää eläimille heinää :D Vasemmalla retropaita arkeologisilta kaivauksilta huussikanalan takaa, jossa kävimme poikien kanssa metallinpaljastimen kanssa kaivelemassa. Ei tänään vaan jo viime viikolla. Tai saattoi se olla jo aiemmin. Ajan taju heittää kun kesä vain jatkuu ja jatkuu...Siellä huussin takana on ollut kai joskus tunkio, koska sieltä löytyi tämä paidan riekale ja pari tyhjää kosmetiikka tuubia jostain 60-70-luvuilta sekä nappi.
 Ruoho on vihreämpää aidan toisella puolen :D
 Eläinkomerosta. Tämä huone ei ole suuren suuri. Nyt siellä asuu isäpupu, kaksi viiriäistä sekä vasemmalla 4 kaninpoikaa, joille täytyy pian etsiä suuremmat ympyrät. Sain juuri häkit siivottua ja huoneen lattian, niin oli kiva ottaa kuva. Kantokopan takana on vielä pienen säilytyskomeron ovi. Tänne kaavailin kanoja, mutta tuntuu, että tämä on nyt niin uusi ja siisti, että hennooko sitä kanoilla sotkettaa... Pitää miettiä. Huomaa pikku kanien hieno matala maja, jonka katolla ne tällä kertaa nököttävät. Meillä meni rikki kissankantokoppa. Pohjaosa on kuitenkin ehjä, joten jätin sen jemmaan. Nyt huomasin, että sen kun kumoaa ylösalaisin, siitä saa kaneille kopin. Älä ikinä heitä mitään pois :D Toki sen rikkoontuneen yläosan hävitin.
Ja lopuksi söimme koko perhe ja mummo grillimakkaraa ulkona.
Mukava ja puuhakas päivä :)

6 kommenttia:

 1. Tosi hienolta näyttää, varsinkin tuo lasitettu osa on hieno ja siinä varmaan on hyvä vaikka talveuttaa kasveja, ja pyykinkuivaus kauttakin voi siinä jatkaa :) Meillä kun on ainainen ongelma pyykin kuivaus jos ei pysty ulkona kuivattamaan, varsinkin lakanoita on tympeä ripustaa pieneen pyykkitelineeseen.
  Ja ihania eläimiä teillä, minä vaan vieläkin tyydyn haaveilemaan kanoja ja muitakin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tykkään itse kovasti tuosta lasi huoneesta. Olisi kiva sisustaa se jotenkin nätisti, mutta taidamme tarvita sitä enemmän kasveille, pyykeille tai säilytykseen kuin oleskeluun. Mutta ehkä joskus tulevaisuudessa meillä kaikki on nättiä ja siistiä :D Minäkin aika kauan vain haaveilin eläimistä, mutta näköjään kun tarpeeksi haaveilee, keksii keinoja toteuttaa haaveensa. Teillähän taitaa olla kanala rakenteilla, jos oikein muistan, joten eiköhän haaveesi toteudu :)

   Poista
 2. Hei ihan epäreiluu kertoo jostain ihme viidentoista minuutin sieniretkestä ;) Sano nyt vielä että tosta ihan takapihalta... ei älä sanokaan, en kestä ;(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :D Niinpä... Onneks kantarellit ja suppikset om miin paikkauskollisia ja niiden paikat on niin, että voin tosiaan melkein pihalta poiketa poimimaan. Jos en noita paikkoja olisi löytänyt, en kyllä olisi taaskaan saanut yhtään sinetä erätyksi itse. Mä en vaan jotenkin pääse tuon nuorimman kanssa metsään. Se ei vielä kävele ihan niin hyvin ja melkein 15 kg on vähän liikaa kantaa metsässä sienikorin lisäksi.

   Poista
 3. Sadonkorjuusta tuli mieleen: itikö sinulla ne YinYang-pavut? Tai saitko niistä satoa? Minulla ei yksikään niistä itänyt, vaikka muut samaan aikaan kylvetyt pavut itivät ihan hyvin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä ne itivät ja papujakin niissä on, tosin ne eivät ole vielä ihan kypsiä. En tiedä ehtivätkö. Pitääkin huomenna tarkistaa ne. Jokin aika sitten avasin pulleimman palon ja pavut olivat vielä keskenkasvuisia.

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...