tiistai 17. maaliskuuta 2015

Metsäretkellä


Sunnuntaina oli ihan loistava sää ulkoilla. Kuten myös vähän joka päivä ollut viime aikoina :)  Kävimme pienellä metsäretkellä koko perhe ja mummokin oli mukana. Emme ole syysloman jälkeen koko porukalla käyneetkään. Pojat aina varustautuvat sahan ja vesurin kanssa matkaan ja niillä on aina tosi paljon hommia metsässä. Isä näyttää mihin puihin saa koskea ja mihin ei. Isoihin ei eikä kaikkiin pieniinkään. Tässä on löytynyt hyvä kuiva puu ja on sopivasti sahausasennossakin isoa kiveä vasten. 


Metsäretkellä on tietysti oltava evästä. Polttopuut kuskattiin kotoa peräkontissa. Pitäisi väsätä joku puunpitopaikka nuotiopuita varten, ettei tarvitsisi aina kotoa tuoda kuivia puita.


Palstan läpi menee pieni sähkölinja ja helikopteri oli käynyt ajamassa oksia linjan varren puista. En ihan ole varma touhun järkevyydestä, mutta toisaalta, jos se estää pitkät vaikeat sähkökatkot niin kaipa se sitten... Tässä lähellä oli toissasyksynä metsän lannoitusta helikopterilla ja se meni kyllä tosi pahasti yli hilseen mulla se touhu! Tungettiin kuusen ja männyn oksia oma ja mummon peräkontti täyteen ja tuotiin kotiin lampaalle ja vuohelle kaluttavaksi. Enemmän tykkäävät kuoresta kuin neulasista, vaikka kyllä ne neulasetkin lopulta häviävät parempiin suihin. Saavat noita tietysti muun ruuan ohella. Tänne asti on muuten riittänyt kesällä tehtyjä tupposia, mutta nyt ne loppui. Joka päivä ovat saaneet yhden tai kaksi tupposta eli lehtikerppua. Niissä on ollut koivua, pihlajaa, leppää, pajua ja haapaa. Peräkontissa näkyy myös tuollainen kahvipusseista tehty kassi. Se on täynnä mustikan varpuja kaneille. On siitä metsästä ollut iloa myös noille kotieläimille.


Kävyt keräilin noista oksista pois kun mies haluaa kasvattaa omia kuusen ja männyt taimia. Ihmettelin päivällä, että hiirikö se rapisee keittiössä kunnes tajusin, että nuo kävyt rapisee kun aukeavat kuivuessaan :D 


1 kommentti:

  1. Kuuntelin sunnuntaina pihassa männystä kuuluvaa rapinaa. Ensin luulin, että orava on puussa. Kunnes tajusin, männynkävyt rapsahtelivat auki auringon lämmössä! Enpä ole moista ennen kokenut!

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...