lauantai 9. toukokuuta 2015

Tipujuttuja

Aiemmin  kerroin, että meillä oli hautomakone käynnissä. Siellä oli 13 kananmunaa ja 6 viiriäisen munaa. Kananmunista kuoriutui 7 tipua. Yksi oli jäänyt kehittymättä ja kolme ei jostain syystä kuoriutunut. Viiriäisen munista 3 kuoriutui tipuiksi. En tullut katsoneeksi oliko loput tyhjiä vai mitä siellä olisi ollut. Tipuilla on jo siipihöyheniä ja viiriäiset pyrähtelevät pieniä lentoharjoituksia. Mutta laitoin nyt kuvia ihan pienistä tipuista kun ovat söpöimmillään näin. Ankkoja en tänä keväänä hautonut kun en löytänyt munia ihan lähialueelta. Voisi niitä kai postitsekin toimittaa, mutta pääsenpä helpommalla ilman ankkoja. Ja saapahan sammakon nuijapäät tänä keväänä kehittyä rauhassa isoiksi tontin rajan ojassa. Viime vuonna ne taisi päätyä ankan nokkaan. 
Muuten elomme on tavallisen keväistä. Mies oli vähän aikaa lomautettuna ja teki hirmuisen kasan polttopuita sillä aikaa. Katiskaa ollaan pidetty järvessä ja syöty paljon ahvenia. Hortoiltu on vähäsen ja taimia laitettu. Lapset tykkää puuhata pihalla ja kaikenlaista tekemistä piisaisi, kun vaan palkkatöiltä ehtisi. Molemmissa työpaikoissa olen yrittänyt käydä ja jos tympäisee ajattelen aurinkopaneeleita, joihin säästän. Tosi monta ideaa on taas täksi kesäksi. Katsotaan saanko mitään aikaan. Ja aikaansaamista helpottaisi kummasti, jos pääsisin unettomuudesta eroon. Taas on monta yötä tullut pyörittyä. Pitää taas kohta lähteä pyörimään. Aamulla sitten selviääkin, mitä meillä on piiloteltu monta päivää. Kaikilla lapsilla tuntuu olevan jemmoja, joihin äiti ei saa mennä kurkkimaan. Jännittävää :)

1 kommentti:

  1. Voi noita pikkuisia! <3 Ne on aina yhtä suloisia. Meillä mies on ollut myös lomautettuna, ja nauttinut elämästään täysin siemauksia- pitää kuulemma nyt eläkettä kun ei tiedä pääseekö meidän sukupolvi koskaan eläkkeelle... Hieman aamuisin tihkaisee lähteä töihin kun toinen jää kotiin. Nyt just kun mullakin olisi kotona niiin paljon kaikkea!

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...