torstai 6. elokuuta 2015

Melkein ensimmäisiä kasvimaan herkkuja


Perunoita, salaattivihanneksia ja mansikoita olemme jo syöneet pihalta tänä vuonna. Kaikki kasvu on ollut tosi hidasta ja huonoa. Tänään raaskin ottaa ensimmäisen kesäkurpitsan. Toinen melkein samankokoinen jäi vielä. Sitten on tulossa keltaisia seuraavaksi. Yhdessä talvikurpitsassa on tosi paljon kukkia, joista kolme hehkeintä poimin mukaan. Pillisipulia otin, perunaa, salaattia ja valkosipulien päistä neljä "pollikkaa", koska muistin nähneeni tämän postauksen Barbajovikselta. Vaikka en minä sitten kokkaillessa tullut tarkistaneeksi, että mitenkä ne valkosipulinnuput oli valmistettu. Tein sitten muistinvaraisesti ihan omia sotkuja :D Mutta lopputulos oli herkullinen silti! Mustikoita poimittiin yhdessä kuopuksen kanssa ja nekin on lähestulkoon pihasta, niin lähellä niitä oli. Ja muutama kuukausimansikka löytyi keskimmäisen omalta mansikkamaalta jälkkäriksi.


Kesäkurpitsan ja pillisipulin paistoin voissa ja maustoin Urtekramin uuniperunamausteella. Kurpitsan kukat ja valkosipulin nuput uitin ensin kananmunassa ja sitten kierittelin spelttitäysjyväjauhoissa ja paistoin voin ja oliiviöljyn sekoituksessa. Viimeiseksi ripottelin päälle suolaa. En poistanut mitään noista valkosipulinnupuista. Eivät oleet puisevia vaan pehmeitä ja maukkaita. Keskimmäinen uskalsi niitä maistaa, mutta lapset söivät lähinnä keitettyä perunaa ja paistettuja munia. Ne on aika epäileväisiä näitten mun kasvisten suhteen. Mutta onneksi syövät paljon marjoja sentään.2 kommenttia:

  1. Olipa hauska, että kokeilit valkosipulinnuppuja, kuulostavat herkullisilta myös pannulla paistettuna! Meillä nuppujen piipat oli niin teräviä ja kovia, että ne piti poistaa. Ehkä vähän nuorempina ne voisikin syödä piippoineen päivineen? Kiva nimi tuo pollikka :)

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...