perjantai 23. lokakuuta 2015

Syksyn kuulumiset


En ole pitkään aikaa saanut aikaiseksi kirjoittaa mitään. Täällä ollaan kuitenkin. Elämä on sellaista tavallista. Töissä käymistä ja arkea. Sadonkorjuuta on tullut harrastettua pitkin syksyä. Siitä huolimatta, että alku kesä ei oikein lupaillut satoa. Mehuja keitin 7 mehumaijallista marjapuskista ja 2 puolukoista. Härkäpapuja tuli yllättäin silvittynä pari litraa, joista osan pakastin ja tein jääkappiin yhden purkillisen valkosipuli-öljypapuja, jotka on tosi hyviä. Niitä voisi tehdä sitten niistä pakastetuistakin. Kahdet synttärit on taas tänäkin syksynä vietetty.Ja yhdet hautajaiset. 
Kesällä ostimme esikoiselle kaksi gerbiiliä, joista toinen kuoli. Tänään kävimme ostamassa jäljelle jääneelle uuden ystävän. 


Perunoista ja porkkanoista tuli ennätyssato. Mehujen lisäksi hyllyiltä löytyy mm. paaaaaljon mansikkahilloa, sillä eräs ihana pariskunta lahjoitti meille kakkoslaadun mansikkaa. Myös mustikka- ja kuningatarhilloa tein. Muut säilykkeet on enimmäkseen ylivuotisia. Tänään illan suussa säilöin yhden purkin punajuuria ja purkillisen chiliä. 

Pakkasessa on marjojen lisäksi muutama kani ja kolme kukkoa. Lampaan lihaa on vielä tulossa. 

Ihan hyvältä näyttää :)

5 kommenttia:

 1. Oletpa ahkeroinut. Tässä voi sanoa: Työ tekijäänsä kiittää!
  Leppoisaa lauantain jatkoa siniseen tupaan!

  VastaaPoista
 2. Kiva lueskella kuulumisiasi! Keräsin muuten niitä siperianhernepensaan siemeniä tai siis herneitä, jossain niitä pitäisi siis olla, jos vielä tarvitset, tosi olivat jotenki normaalia pienempiä tänä vuonna.. Hienot porkkanat ja perunat, meillä taas oli niiden osalta aivan onnetonta, vaan uskotaan että ens kesä olisi parempi :)

  VastaaPoista
 3. Kiva blogi sinulla, samanlaisia mietteitä minulla, elämästä ja asioista <3 Liityin lukijaksi samantien!

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...