torstai 10. marraskuuta 2011

Kukoistusta

Minulla on samassa ruukussa useampi joulukaktus. Jonakin vuonna sain pari pientä joulukakaksi ja ostin pari alennuksesta parilla eurolla ja kaikkein vaalein on pistokas työpaikalta. Yksinään olivat tosi orvon näköisiä, mutta yhdessä paljon näyttävämpiä. Näissä on ollut nuppuja jo yli kuukauden ja pidin ruukkua "kylmässä" eteisessä tosi pitkään. Nyt noin reilun viikon sisällä olo on saanut kaktukset kukkimaan tosi hienosti. Ei tämä nyt ihan jouluun osunut, tämä kukinta, mutta haitanneeko tuo mitään.

Keväällä laitoin simenestä kasvamaan steviaa. Vain kaksi tainta jäi eloon ja kasvamaan kasvihuoneeseen. Toin kasvin sitten samaiseen eteiseen kuin kaktuksenkin ja leikkasin lehdet talteen kuivattavaksi. Kasvi jäi vähän niinkuin unholaan, kun huomasin, että sehän versoo uutta kasvustoa. Toin sen keittiön ikkunalle. Versot ovat tosi vaaleat ja hintelät ja vähän epäilen jaksaako enää lähteä kunnolla uuteen kasvuuun. Tarvitsisi varmaankin jonkin kasvulampun.

2 kommenttia:

  1. Mullakin yksi joulukaktus, saa nähdä tuleeko kukkaa kun se kesän aikana voi vähän huonosti, mutta nyt näyttää virkistyneen. ;D

    VastaaPoista
  2. Minusta tuntuu, että nuo katukset vaan tykkää siitä, että niitä välillä kiduttaa :)

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...