perjantai 13. tammikuuta 2012

Kirjahankintoja

Ennen joulua tilasin amazon.comista uuden Backyard Homesteading- kirjan. Kirja on niin uusi, että etusivulla lukee copyright 2012, vaikka kyllä se viime vuoden puolella minulle jo saapui. Kirjassa perehdytään omavaraistalouteen ja siinä on omat luvut  mm. vihannesten ja yrttien viljelylle, marjojen ja hedelmien viljelylle, kanojen ja vuohien kasvatukselle, mehiläisten pidolle ja säilönnälle. Monet asiat ovat meillä tietysti vähän eri tavalla kuin Amerikassa, mutta uskon, että kirjasta löytyy myös paljon hyödyllistäkin tietoa. Kirjassa on mm. tosi hienoja kanakoppi kuvia ja rakennusvinkkejä. Mutta meidän ilmastoon ne eivät taida ihan käydä. Ainakaan eläinten talviasunnoiksi. Mehiläisten kasvattaminen minua kovasti kiinnostaisi. Viime keväänä lähellämme olisi ollut harrastelijoille tai aloittelijoille mehiläiskurssi, mutta harmikseni kuulin siitä vasta kun se oli jo pidetty. Tänä keväänä, jos vaan kuulen kursseista ja on mahdollista mennä, menisin mielelläni. Noita omavaraisuuskirjoja näyttää olevan Amerikassa tarjolla monia ja tosi uusia. Olisi kiva, jos sellaisia tulisi myös suomeksi.

Nämä muut kirjat ovat olleet kaikki minulla alunperin lainassa kirjastosta. Puutarha pienellä palstalla on itse ostamani ja kaksi muuta sain mieheltä joululahjaksi. Puutarhakirjat, etenkin nämä hyötytarhakirjat on tosi kivoja ja luen niitä myös talvella. Paljon asoista on ihan tuttua juttua, mutta minusta niitä on kiva lueskella. Jotkut tykkää lukea sisustamisesta, minä tykkään lukea vihanneksista ja kompostoinnista :D Tuo yrttikirja on ihana. Siinä on esitelty laaja valikoima yrttejä, niiden ominaisuuksia ja käyttöä.  Kirjassa on myös ohjeita kasvatukseen, keruuseen, säilömiseen ja käyttöön. Myös ihan ruokaohjeita.

1 kommentti:

  1. Tuon yrttikirjan hankin myös huutiksesta ja se on kyllä NIIIN hyvä! Ei oikeastaan edes tarvitse toista yrttikirjaa, sinne olen vain kirjoitellut omia huomautuksia ja muuta muistettavaa. On se kyllä hyvä :D

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...