sunnuntai 11. maaliskuuta 2012

Kesto vaippoja ja hassuja sunnuntai perinteitä

Pari ensimmäistä kotonaolopäivää käytimme kertakäyttövaippoja. Niitä, joita saa sairaalasta ilmaisnäytteenä vihreässä kassissa (aiemmin violetissa). Ekat päivät olivatkin aika kipeitä leikkaushaavan takia ja olo kurja myös siksi, että sain sairaalassa ollessa myös streptokokkipöpön kurkkuun. Onneksi sain myös antibioottikuurin mukaan, ei tarvinnut heti kotiinpäästyä palata päivystykseen. Ei ole muuten moneen vuoteen ollut sellaista kurkkukipua. Eli ihan hyvällä omallatunnolla nyt sitten käyttelin ne kertakäyttövaipat pois. Kokemuksista viisastuneena oppinut, että itseään ei kannata vetää ihan piippuun, ei edes periaatteiden takia.
Pojat vaipatin alkuun harsoilla ja villahousuilla ja sitten kun alkoivat enenmmän liikehtiä niin täytettävillä kuorilla. Nyt kun aloin kaivella vaippavarastojani niin huomasin, ettei minun tarvitse lainkaan ottaa harsoja vaippakäyttöön, koska olinkin ostanut kirppikseltä yhden kassillisen erikokoisia sisävaippoja, kuoria ja imuja. Ja sitten löysin vaikka kuinka paljon saatuja vaippoja. Olen poikien vaippoja lainannut muutamaan otteeseen tutuille ja ne ovat palautuneet näkjään melkoisten korkojen kera takaisin. Osa S-kokoisista on kyllä niin pieniä, että ne eivät meidän neidille mahdu.
Olen muuten huomannut taas, että kun ottaa vaipan pois, heti kohta tulee pissa tai kakka. Senpä takia pitelen vauvaa aina vaipanvaihdon yhteydessä hetken aikaa lavuaarin yläpuolella. Lähes joka kerta sinne tulee pissa ja muutaman kerran on tullut kakka. Vauvaa ei todellakaan tarvitse pitää siinä kauaa, vaan tuotos tulee ilman suurempia odotteluja. Enkä tietenkään edes pitäisi siinä, jos toimitus kestäisi vauvan kannalta kiusallisen pitkään. Juuri tästä syystä olen kiinnostunut vauvan vessahätä viestinnästä. En tavoittele mitään täysvaipattomuutta, vaan olisi mielenkiintoista toimia niin, että voisi luontevasti hyödyntää tuota lapsen luontaista taipumusta pissata kun ottaa vaipan pois. Harjoittelimme tätä myös edellisen vauvan kanssa, mutta se sitten lopahti ajastaan. Katsotaan miten nyt käy :)
(Tuolla vaippakorin takana on muuten "taimitarhani", tomaatit olisi kyllä jo koulittava.)

Edit. 20.5.2012

Olemme luovuttaneet vaipattomuuden kanssa. Kaikki kevät puuhat vievät niin paljon aikaa. Kestoilemme kuitenkin niin kuin ennenkin :)

Tänään tein ruuaksi riisipuuroa ja mustikkasoppaa. Omassa lapsuuden kodissani riisipuuro oli lähes joka viikko sunnuntain lounas. Useimmiten mansikkasopan kanssa, joskus muun marjasopan. Ja lisäksi oli keitettyja kananmunia. Hassu perinne. Pitäisiköhän elvyttää. Olisi nopeaa ja perhe tykkää kuin hullut puurosta. Sananmukaisesti ;D

2 kommenttia:

  1. Mie oon aika innokkaasti nyt keräillyt kirppiksiltä/huutiksesta noita erilaisia kestovaippoja, ja parit pikkuiset ompelinkin... Ihan innolla jo ootan että pääsen kokeilemaanki sitten että miten tää homma luonnistuu ihan käytännössä... ;D
    Mulla on vielä vähän mietinnässä, että miten noita "käytettyjä" vaippoja kannattaa säilyttää pesuun asti, eli se päivä-pari... Voiko ihan ilmavassa pyykkipussissa, -korissa..?? :)

    Jaksuja! ♥

    VastaaPoista
  2. Minä olen säilyttänyt niitä sellaisessa muovisessa roskiksessa, jossa kansi aukeaa polkaisemalla. Se on siis ihan umpinainen astia. Huuhtelen vaipat ennen astiaan laittoa. En montaa päivää säilytä vaippoja siellä. Pesen ehkä joka toinen päivä tai sitten muun pyykin seassa, jos on sellaista minkä kanssa voi pestä. Minusta tämä "vaipparoskis" haisee huomattavasti vähemmän kuin kertakäyttövaipparoskis.

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...