keskiviikko 20. maaliskuuta 2013

Saippuapussi

Joskus tekee mieli neuloa jotain pientä. Sellaista joka on heti kohta valmis.

Oikeastaan tämä tarina alkaa siitä, että meidän pojille hiusten pesu on hirmuisen vastenmielistä shampoolla. Mutta nyt löytyi palashampoo, joka kuulemma tuntui pehmeltä päässä eikä valunut silmiin. Olen tilannut tämän Hyvinvoinnin tavaratalon tarjouksesta. Valitettavasti en heidän tuotteistaan enää tätä palaa löytänyt ja käärepaperi on hukkunut, joten en tiedä varmasti valmistajaa. Minä pesen edelleen kaikkien lasten hiukset, että saavat keskittyä vain pitämään silmiään kiinni. Palasaippuassa on vähän se huono puoli, että se on liukas näpeissä. Ja sen säilytys... se vaan lojuu jossakin kylppärissä. Minäpä neuloin saippualle tällaisen pussin. Ei ole liukas, pysyy hyvin näpeissä, toimii samalla pesimenä ja sen voi ripustaa naulaan kuivumaan. Ja se oli nopea tehdä.

Tarvitsin puuvillalankaa ja sukkapuikot.
Loin 22 (muistaakseni?)silmukkaa. Neuloin pari kerrosta oikeaa.
Sitten loput kerrokset näin:
Yksi oikein, langan kierto puikolla, 2 yhteen, yksi oikein, langankierto puikolla, 2 yhteen jne.
Kunnes neule oli tarpeeksi pitkä.
Sitten neuloin reunat umpee. Kahden reunan jälkeen pujotin saippuan sisälle.
Neuloin myös ripustuslenkin ja päättelin.

Minun on muuten pitänyt monta vuotta jo kokeilla saippuan tekoa, mutta jostain syystä se aina jää. Kerran kyllä jo aloitin, mutta lasipurkki kuumeni lipeästä niin paljon, että siitä putosi pohja. Minun innostukselta putosi pohja siinä samalla. Aloin pelätä lipeää niin paljon, että tarvitsisin jonkun joka opettaisi kädestä pitäen koko homman. Ehkä siinä purkissa oli joku jännite... Joskus pulloja ja purkkeja halkeaa ja räsähtelee hilloja tai mehuja keittäessäkin. Ehkä yksi syksyssään.

P.S. Odotan kevättä innolla. Meille tulee remontti :) Siitä myöhemmin.
5 kommenttia:

 1. Mullekin tulee usein fiilis virkata just jotain pientä ja nopeaa :). Tämä oli hauska.

  VastaaPoista
 2. Tosi kätevä! Voisi heittää kaikki vanhat pesusienet pois ja käyttää ainoastaa saippuapussia.
  On siinä lasipukissa ollut jotain vikaa kun itse olen käyttänyt yli kymmentä purkkia ilman ongelmaa. Ja jos jännittää että asitia kuumenee liikaa niin pidä sitä lipeän sekoituksen aikana kylmässä vesihauteessa. Tai vaihda astia teräksiseen tai muoviseen.

  VastaaPoista
 3. Kansalaisopistolla on tulossa saippuakurssi parin viikon päästä. Olen menossa sinne. :)
  -Jenni-

  VastaaPoista
 4. Kiitos kommenteista :)

  Jenni, heti piti käydä katsomassa netissä kurssia, mutta se on jo täynnä :( No se olisikin ollut osittain päällekkäin mun mehiläiskurssin kanssa, joten ehkä en olisi kunnolla voinut osallistua muutenkaan. Ja luulen, että voi opetella saippuan tekoa opaskirjan avulla, mutta mehiläisten kanssa turaaminen voisi olla vaikeampaa kirjan kanssa.

  VastaaPoista
 5. Kiitos. Meillekin on shampoopala käytössä, eli tänään etsin ehdottamasti lankaa esiin! Käytän muutenkin palasaippua suikussa, niin teen varmaan mutama pussi jos vaan osaan. :)

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...