keskiviikko 22. huhtikuuta 2015

Kirja: Villi keittiö, ruokaa luonnosta vuoden ympäri


Toissa viikolla mies ihmetteli, miksi minulle tuli paksu kirje metsäkustannukselta. Yleensä kaikki posti, missä lukee "metsä" on hänen postiaan. Kuoressa oli kirja: Villi keittiö, ruokaa luonnosta vuoden ympäri, josta olin pyytänyt arvostelukappaleen. Kirja on ruotsalaisten Rune Kalf-Hansenin, Lisen Sundgrenin ja Charlotte Gawellin tekemä. Ruotsissa ja Suomessa on aikalailla samoja luonnonkasveja, joten kirjan ulkomaalaisuus ei sikäli haittaa. Ja suomennokseen on lisätty mm. suomalaisia nettilinkkivinkkejä. Kirja on jaoteltu vuodenaikojen mukaan ja jokaisen luvun alussa on vuoden ajalle tärkeimmät villivihannekset, jotka on mielestäni esitelty kivasti. Kirjan kuvat on myös ihania. Ruokaohjeita on paljon, mutta en ole vielä ehtinyt niitä kovin testailemaan. Ohjeet antavat uusia ideoita ja vinkkejä, mutta osassa ohjeita on käytetty sellaisia vähän fiininpiä ruoka-aineita, jotka eivät meidän keittiöömme kuulu. Meillä syödään sellaista perinteistä suomalaista maalaisruokaa, joten minusta osa ohjeista tuntui oudon hienostelevilta. Mutta kenties innostun kokeilemaan gourmee-juttujakin. Tosi innoissani olin siitä, että kirjassa oli minulle aivan uusia villiraaka-aineita, kuten syreenin kukkia, joita en ollut osannut edes ajatella syötäviksi. Kirjassa on myös mustaseljaohjeita. Mustaseljapensasta olen haaveillut jo monta vuotta, mutten ole saanut aikaiseksi hankkia. Rakkolevä oli minulle ihan uutta myös, mutta käytännössä taitaa jäädä levät poimimatta, sen verran monta sataa kilometriä on meiltä meren äärelle. Suosittelen lämpimästi tutustumaan kyseiseen teokseen, jos villiruoka kiinnostaa. 

p.s. kirja kiinnostaa minua myös siksi, että olen pitämässä tämän kevään aikana paikallisessa opistossa oman villivihanneskurssin. Vähän jännittää...

10 kommenttia:

 1. Mukavan oloinen kirja, pitää kurkata kirjastosta tuota. Onnea kurssille. :)

  VastaaPoista
 2. Hei, olet varmaan tutustunut myös Päivi Lehtosen kirjaan samasta aiheesta? Tottahan minun tämä pitää varmistaa, Päivi on ystäväni ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkistä. Täytyy tunnustaa, että tuo kirja on mennyt ihan ohi minulta.

   Poista
 3. Houkuttelevan näköinen kansi kirjassa. Voisin hankkia/lukea ihan sen takia.
  Mahtava juttu päästä oikein kurssia vetämään. Vau!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin mustakin. Nyt vaan aloin epällä, että ois kai sitä parempia ja pätevämpiäkin. Mutta toisaalta, siksi kai sitä kursseja käy, että voi muillekin tietojaa jakaa :)

   Poista
 4. Kiinnostavan kuuloinen kirja. En muuten tiennyt minäkään että syreeninkukat ovat syötäviä. Aina oppii jotain uutta!
  Ja tsemppiä kurssille. Olen itsekkin jotain kursseja pitänyt, ja aina ne kuitenkin yleensä ihan hyvin menee vaikka etukäteen jännittääkin...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Minä olen pitänyt kaikenlaisia kerhoja lapsille ja nuorille, mutta aikuisille on paljon jännittävämpää

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...