maanantai 15. huhtikuuta 2013

Nuukuusviikko

Tällä viikolla kuulemma vietetään nuukuusviikkoa. Sehän vaan passaa meikäläiselle. Täällä kerroin aiemmin omasta nuukailustani. Tosin minulle usein käy tällaisten kamppanjoiden kanssa niin, että törsään sitten tavallista enemmän. Esimerkiksi jotkut älä-ostä-mitään-päivät usein sattuvat juuri kaupassakäyntipäivilleni. Mutta pääasia kai on, että herättelee itseään ajattelemaan ja tiedostamaan. Voihan sen oman kampanjaviikkonsa tai -päivänsä pitää vaikka seuraavana päivänä tai viikolla.

Missähän asiassa sitä nuukailisi erityisesti tällä viikolla... Ei nyt kyllä sytytä yhtään...

Palailen ehkä asiaan, jahka saan jonkun ahaa-elämyksen :)

Kerro sinä, missä asiassa sinä nuukailet säästäen rahaa ja luontoa.

Nuukailemisiin!

4 kommenttia:

 1. Nyt on pakko kommentoida kun olen jo muutaman kuukauden seuraillut blogiasi mutten ole aiemmin saanut kommenttia aikaiseksi =)

  Ajattelen asioista tosi paljon samalla lailla kuin sinä ja muutenkin meillä tuntuu olevan aika samanlaiset elämäntilanteet! Meillä on 4 lasta ja mies on metsäalalla (muistaakseni luin jostain että sinunkin miehesi on). Itse olen kotona lasten kanssa, nuorin on 10kk.

  Haaveena olisi elää aika omavaraista elämää, puitteet siihen olisi olemassa kun asumme kerran maaseudulla. Lampaita meillä on nyt 3, ja kesällä tulee lisää, omaa lampaanlihaa ja villaa saatiin ekan kerran viime syksynä! Kesällä meille tulee myös kanoja, niitä innolla odottelen! Kasvimaata olisi tarkoitus laajentaa että saataisiin enemmän omia juureksia, samoin toinen kasvihuone on rakenteilla, tomaatin taimet on jo hyvässä kasvussa meidän makuuhuoneessa =D

  Liittyihän tuokin nuukailuun jotenkin mutta nuukailusta ekana tulee mulla mieleen se kun ollaan käytetty kaikilla lapsilla kestovaippoja. Tällä hetkellä 2 lapsista käyttää öisin kestoja ja nuorin päivisin myös. Ja kerään itse paljon marjoja kesäisin pakkaseen, siinäkin säästää kyllä ja tietää mistä marjat on kerätty! Teen itse ruokaa yleensä alusta asti, eineksiä ei syödä juuri koskaan. Autoillaan vain silloin kun on oikeasti asiaa jonnekin, esim. lasten kerhoon, olen muutenkin niin kotona viihtyvää tyyppiä etten todellakaan huvikseni lähde kaupungissa käymään =) Se huono puoli maalla asumisessa on että joka paikkaan täytyy lähteä autolla, meiltä on 10km pienempään kylään jossa on 2 kauppaa ja posti ja 25km isompaan kaupunkiin... Pyrin siihen ettei osteta mitään turhaa ja mieluummin käytettynä kuin uutena nekin. Tykkään tehdä myös itse käsitöitä!

  Hui millainen sepustus tästä tuli! Toivottavasti jaksoit lukea ja mukavaa kevättä koko teidän perheelle!
  -Liinukka

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei! Kyllä varmasti jaksan lukea jokaisen kommentin jonka saan :) Ilahdun niistä aina kovasti ja siitäkin, jos saan uusia "blogiystäviä"! Kiva kun olet kyläillyt Sinisessä tuvassa, tervetuloa toistekin :) Kylläpä kuulostaa tutulta nuo sinun tarinasi kaikkine lampaineen, kanoineen, tomaatintaimineen ja perheineen!

   Tuosta autoilusta tuli mieleen, että meillä on aika onnellinen tilanne sikäli, että "kirkolle" on vain 7km. Ja tarvittaessa bussipysäkille ison tienlaitaan puoli kilometriä. Tosin rehellisyyden nimissä todettakoon, että harvoinpa tulee bussilla liikuttua. Vaikka on monta miinusta tässä nykyisessä asuinpaikassa, niin sijainti on ehdottomasti plussaa.

   Poista
 2. Moikka! Kiva, kun otit tuon nuukuusviikon esiin! Meillä tuo tämän hetken pihistely on nuo lasten lahjat. Melkein noloa. Vasta postasinkin, että pääsiäispupu toi tytölle yllätykseksi äitin vanhoja leluja :D. Hih. Ja typy oli aivan yhtä onnellinen kuin uusiakin saadessaan.

  VastaaPoista
 3. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...