perjantai 19. huhtikuuta 2013

Raitisilmamyrkytys ja kasaumia

Olin tänään ihan pihalla :) Ja se oli niin mukavaa! Aion jatkaa samaan malliin siihen saakka kun lumet taas tulevat. Nyt ne on lähteneet pihalta lähes kokonaan. Vaikka talvellakin tulee ulkoiltua, niin huomaa taas keväällä kuinka vähäistä se oikeastaan on. Ja kuinka rapakuntoon sitä pääsee talven aikana. Minä en ole mikään himoliikkuja. Lenkkeily ei oikein innosta keskellä pimeää metsää ja omien arkiaikataulujen takia mihinkään säännöllisiin ryhmiin en pysty sitoutumaan. Ja salilla käynti... sinne on liian korkeat kynnykset. Ei jalka nouse yli ei. Ja kotijumppa. No jumppaapa kun siinä on sitten kolme tenavaa päällä hyppimässä. Ja oikeasti, en minä saa aikaisesksi. Mutta hyötyliikunta, se sopii enemmän minulle. Eikä maksa mitään.

Mitäpä ulkona puuhailin. Levitin kasoja. Muutamia pieniä sulamattomia lumikasoja. Risusilppukasoja pensaiden juurille. Paskakasoja kurpitsojen ja kasvihuoneen lämpöpenkeiksi. Ja kompostikasoja edellisten kaveriksi. Työt kasautuvat keväällä :D

Käänsin kompostin, joka on ihan höyryävän kuuma, jee! Siivosin kasvihuoneen. Työnsin Neiti-Sipulin kärrejä ja kottikärrejä vuorotellen eripuolille pihaa. Lapsen kärryt aina ensin niin, että näkee aina, missäpäin äiti menee. Raahasin talikkoa edestakaisin. Kaivoin satsin maa-artisokkaa. Ihan tuli syksyfiilis. Tuulla tuiversi, multa oli märkää ja tuoksuvaa ja sieltä pullahteli meheviä mukuloita!

Tarkkailin penkkejä, joista pilkistää jo saksankirveli, viinisuolaheinä ja ruohosipuli. Ja penkkien reunamilla puskee vuohenputki versoja. Se tietää salaattia pian. Vihersilppua leivälle. Ja kaneille tuoretta ruokaa.

Merkkailin uusia puuntaimen alkuja punaisella nauhalla. Itsekseen kylväytynyt mänty, kuusi ja siperianpihta. Ettei ukko aja leikkurilla yli tai niitä viitakkeella. Paljon uusia kuusentaimia muuten ympäri pihaa. Ihan pieniä. Pitää tilata siirtotyökalu, voi laittaa ne sitten metsään. Saa ilmaisia taimia. Perustaisinko joulukuusifirman :D

Ison puunjuurella oma taimitarhani. Ruukuissa kolme vaahteran tainta, siperianpihta ja kymmenkunta mansikan rönsyä. Kaikki elossa. Tyhjissä purkeissä omenan siemeniä Jään toivomaan itämistä.

Hirveän väsynyt. Liian iso annos raitista ilmaa ja ruumiillista työtä kerralla. Mutta ensi yönä ei tarvitse unettomana pyöriä. Tämä on juuri sitä lääkettä mitä ruumini ja mieleni tarvitsee.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...