keskiviikko 29. toukokuuta 2013

Ilman viemäriä

Tänään tuli pihalle suunnattoman suuri kaivuri, joka teki suunnattoman suuren kuopan keskelle pihaa.
Viemäri putki on tarpeeksi syvällä, oli tarpeeksi eristetty, joten ei ollut talvella jäässä, kun kolme kertaa oli täysin tukossa. Putki kulki tosi liian loivasti kaivoa kohti.
Nyt olemme tämän päivän elelleet ilman viemäriä. Täytyy siis pitää kaikissa pesualtaissa sankoa.

Jotain siellä putkessa on. Putki on kahdessa osassa ja se toinen on vielä pahempi. Meillä menee likakaivoon vain harmaat vedet, koska meillä on kuivakäymälä sisällä.  Eli on jokseenkin outoa. Ei aavistustakaan, mitä noissa putkissa on. Voisiko joku pesuaine saostua sinne tai voiko se olla noin viiden vuoden takaisen pesuhuoneremontin aikaisia pölyjä. Mutta ei nyt luulisi, että se raksamies olisi mitään sementtiä antanut viemäriin mennä ja kai se olisi oireillut aiemmin. En kyllä tiedä.
Mutta tähän putkeen muutama hiustuppo niin kyllä varmasti on tukos valmis. Putki oli rutussakin yhdestä kohtaa, ehkä se oli se koivun juuri... mene ja tiedä. Mutta näyttäisi nyt kuitenkin onneksi siltä, että tämä ulkoputken kaivaminen riittää, eikä tarvitse talon rakenteita tonkia.
Huomenna putkimies laittaa uusia putkia. Katsotaan vielä mitä sanoo.

Hiekka-auto toi uutta hiekkaa, että saadaan montut peittoon. Lapset ihan innoissaan.

3 kommenttia:

 1. Toivottavasti tuo riittää, ettei tarvitse sisällä ruveta repimään!

  Hieno hiekkakasa!

  VastaaPoista
 2. Onneks ei tarvi repiä sisältä. Putkimies kävi ja laittoi uudet putket. Ne vanhat ei ees ollu mitään oikeeta viemäriputkea vaan jotain muuta muoviputkea :o Ja se oli (ainakin nykyoppien mukaan) väärin asennettu. Jos vika oli siinä? Plus ne koivun juuret...

  Eiks ookin hieno. Siinä on nupillinen hiekkaa :)

  VastaaPoista
 3. Täältäpä löytyy haaste:

  http://tapahtuitarkoituksella.blogspot.fi/2013/06/kesakuun-ensimmainen-haaste.html

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...