lauantai 12. joulukuuta 2015

Jonkinlaisia jouluvalmisteluja; makkaraa

Jotenkin on väsyttänyt koko syksyn, eikä ole oikein jaksanut kirjoittaa tänne mitään. Hyvin satunnaisesti olen lukenut muiden blogeja. Joulufiiliskin on vähän hukassa. En oikein saa aloitettua mistään. Lahjoja olen jonkin verran kyllä hankkinut omille ja kummilapsille. 


Tänään kävin kuopuksen kanssa poimimassa muutaman suppilovahveron. Aika ihmeellistä, että niitä on vielä tähän aikaa. Tein tänään myös vähän makkaraa ja ohjeessa luki; tuoreita yrttejä. Niitäkin löytyi vielä takapihalta. Persiljaa, oreganoa ja maahumalaa. Viikolla keitin kasvimaan maa-artisokasta, palsternakasta  ja mukulapähkämöstä sosekeittoa. Ihme talvi tämäkin. Toisaalta on kivaa kun ei ole lunta ja pakkasta. Esim. aamuisin lähteminen ja autoilu on helpompaa, mutta silti. Ei tämä nyt ihan hyvä merkki voi olla. Mieluummin olisi oikeita pakkasia ja lunta. Tämä ainainen pimeys myöskin saa mieleni tosi synkäksi. Tein makkarat melkein samoin kuin muutama vuosi sitten. Tässä linkki ohjeeseen.

Nyt suolet eivät loppuneet kesken, koska suoli oli tällä kertaa paksumpaa sian(?)suolta. Voisin tehdä lopuista jotain muuta makkaraa, jos jaksan. Olen joskus ostanut keittokirjan, jossa on pelkkiä makkarareseptejä. 


Tervetuloa uusi lukijani Tuulikki :) Minun toinen nimi on muuten Tuulikki.

12 kommenttia:

 1. Minä niin haluaisin tehdä itse makkaraa, mutta jotenkin tuntuu tyhmälle tehdä ostolihasta (vaikka mitäpä tyhmää siinä olisi). Kiva kuulla kuulumisiasi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meilläkin tällä kertaa tuo sian liha oli ostolihaa. Kinkun pyöristyksestä yli jääneet palat. Ei minusta tyhmää ollenkaan :) Tietääpä, mitä makkara pitää sisällään. Mukavaa, että joku haluaa kuulla kuulumisiani.

   Poista
 2. Itse tehty makkara on sikahyvää! Heh, heh! Sanan varsinaisessa merkityksessä!
  Jokunen kerta on tullut tehtyä, mutta ihan liian harvoin!
  Mukavaa viikon alkua Sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, eipä tuota usein tule tehtyä. Jouluksi. Paitsi viime vuonna en saanut suolta. Yhdestä kaupasta meillä saa tilaamalla ennen joulua. Viime vuonna myöhästyin suolitilauksesta :D Kaikkea mukavaa sinullekin :)

   Poista
 3. Ihanaa, kun nykyään vaalitaan vanhoja perinteitä! Tuo joulumakkara, vaatii vähän enemmän paneutumista ja viitseliäisyyttä asiaan mutta on kyllä vaivan arvoista. Ja mahtavaa kun vielä saa noita yrttejä pihamaalta, tähän vuodenaikaan! Oikein mukavaa joulun odotusta teille sinne ❤️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kyllä vaivan arvoista, niin herkullista on :) Kiitos samoin teille <3

   Poista
 4. Ainut millä pystyy vähän lohduttautumaan näillä keleillä on se ettei onneksi satanut koko syksyä, toisin kuin viime syksynä ja talvena. Tuntui että se oli vain yhtä syksyä vaihtuen kevääseen. Ja yhtäkkiä oli sateinen kesä. Mutta kura ja pimeys kyllästyttää.

  Makkarat näyttää hyviltä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä tosiaan alkusyksy oli tosi mukavan kuivaa. Olin jo unohtanut, viimeaikoina on tuntunut siltä, että aina sataa. Hyviä oli makkarat :) Jouluksi pakkasessa vielä. Hyvää joulua Eve K :)

   Poista
 5. Täälläkin on Liisa Tuulikki, joka ehti jo kaivata Sinisen tuvan kuulumisia. Hyvän joulun toivotuksin

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvää joulua sinullekin kaima :) Hauskaa kuulla, että kaivataan!

   Poista
 6. Tämä makkaranteko on se, minkä tahtoisin oppia! No, toki tuhat muutakin asiaa :)

  VastaaPoista
 7. Tämä makkaranteko on se, minkä tahtoisin oppia! No, toki tuhat muutakin asiaa :)

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...