Olen jo pitkään halunnut kokeilla etikkamunien tekemistä viiriäisenmunista. Joskus se on tyssännyt huonoon munantuotantoon tai sitten siihen, etten löydä oikeanlaista etikkaa. Oikeaa etikkaa en löytänyt nytkään. Ohjeissa, joita löysin, kehotettiin käyttämään mallasviinietikkaa tai siiderietikkaa. Kumpaakaan en löytänyt oman kunnan, enkä lähikaupunginkaan ruokakaupoista. Jossain amerikkalaisohjeessa oli ihan laimennettu väkiviinaetikka, mutta se tuntui aika ankealta. Käytin hunajaviinietikkaa ja omenaviinietikkaa sekaisin tässä liemessä sekä perussäilöntämausteita. Näistä saattaa tulla ihan äärettömän hyviä tai sitten ihan järkyttävän pahoja. En ole vielä maistanut. Antaa tekeytyä. joku ohje kehotti odottamaan kuukauden. Jos nämä on hyviä kerron reseptin, mutta jos nämä on tosi pahoja, mitäpä sitä kertomaan kellekään. Munanetin keskustelupalstalta löysin vinkin, että jos haluaa välttää keitettyjen viiriäisten munien kuorimisen, joka on hiukka työläämpää kuin kananmunien, niin voi laittaa munat yöksi etikkaan. Sitten poistetaan vain kalvo. Pakko oli kokeilla. Etikan makuhan ei tässä kohtaa haittaa mitään kun munat joutuvat etikkakylpyyn jokatapauksessa. Huomasin, että munia ei tarvitse pitää edes yön yli väkiviinaetikassa kuoren sulatusta varten, muutama tunti riittää. Ja niiden katseleminen oli muuten varsin hauskaa puuhaa. Otin ihan videon siitä:
Menikö ne liemeen raakana vai kypsänä?
VastaaPoistaTäytyypä korjata tuonne tekstiin, että keitettyjä tietenkin :)
PoistaKaikkea mahdollistahan kypsennetään hapolla, joten oishan ne voineet teoriassa kypsyä etikassa lillumalla :D
PoistaPitäisköhän kokeilla ;)
Poistavideo on taas yksityinen :D
VastaaPoistaÄh, ehkä mä nyt opin tarkistamaan nuo asetukset :D
Poista