tiistai 7. maaliskuuta 2017

Gerbiilejä ja kotiloita


Siivosin eilen gerbiilien terrat. Jokunen aika sitten kirppiksen ilmaiskorissa oli kaikenlaisia puisia esineitä. Otin ne sieltä mukaani gerbiilien terrojen sisustuksesksi, koska olivat lakatonta puuta. Puisen tavarat likaantuvat helposti, mutta pesin ne ja kuivasin kuumassa saunassa. Uskoisin, että pöpöt kuolivat. Ainakin tuoksu raikastui. Tuo juttu, missä on pyiset tapit, on lastemme vanha vauva lelu. Siinä on maalia, mutta jos se on ollut vauvalla, ehkä sen uskaltaa antaa myös eläimille. Tuo pitkulainen esine on ollut kynttilän jalka, mutta gerbiilit ovat järsineet siitä kaikki muut osat pois... 

Otan kirppiksen ilmaisosastolta myös muuta "outoa" tavaraa. Joskus löysin isoista simpukoista tehtyjä matkamuistoesineitä. Rapsuttelin niistä liimat ja muut hilpetöörit pois ja annoin ne kotiloille. Kotilothan tarvitsevat kalkkia ja yleensä pidän niillä seepian suomuja. Hyvin on simpukatkin ajan kanssa hävinneet. Niidenkin kanssa kannattaa tarkistaa, etteivät ole lakattuja. 


Tänään oli kotiloiden mullanvaihtopäivä. Kuvassa viinimäkikotilot syövät yhdessä kaalia. Joskus aiemmin taisin mainita, että meillä on myös akaattikotiloita. 

3 kommenttia:

  1. Sinulla onkin ollut puuhapäivä. Meilläkin on joskus aikoinaan ollut gerbiilejä, kun lapset olivat pieniä. Kovasti niistä tykättiin. - Mukavaa viikon jatkoa!

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...