lauantai 7. toukokuuta 2016

Jo vihertää!


Harson alla härkäpapuja.


Tulevien kurpitsojen paikkoja.


Lipstikka, ilmasipuli, saksankirveli ja ruohosipuli. Parsaa ei vielä näy. Yleensä sen sato alkaakin meillä vasta kesäkuulla. 


Nokkonen on kasvanut ihan huimasti parissa päivässä. Huomenna näistä paistetaan lettuja pihalla.


Raparperini taitaa olla jokin kääpiö? Tai sitten se vähän suttui viime vuotisesta siirrosta.


Rohtovirmajuuri. Jospa se tänä kesänä kukkii.


Kasvihuoneessa ei paljon mitään vielä. Tein eilen ja tänään tiilireunukset lahonneiden lautareunojen tilalle. En muurannut, ladoin vain tiilit päällekkäin. Salaatit on kasvaneet kuukauden. Pitäisi kai syödä niitä. Eläinten ruukkuslaatteja pistin muutaman katsoakseni paleltuuko ne. Ei paleltuneet. Olisin kai voinut kasvatta jo vaikka mitä kasvihuoneessa,


Inkivääri. Kaupan mukulasta nopea viherkasvi.


Avokado. Kasvaa hirmuista vauhtia. En ole aiemmin saanut itämään.


Kiinanruusu kukkii.


Vuohenputkimunakas.


Monta iltaa on mennyt ahvenia siivotessa. Osa on syöty samantien, osa pakastettu. Eilen löysimme paljon korvasieniä. Tänään oli hirveä homma ryöpätä niitä. Oli vähän työlästä, mutta nyt niitäkin on pakkasessa. On ne kyllä herkkua!8 kommenttia:

 1. Ihanasti jo vihertää!
  Meilläkin on syöty haukea eri muodoissa. Katiskasta tulee kalaa joka päivä.

  Onnellista äitienpäivää Sinulle!

  VastaaPoista
 2. Hyvällä mallilla on kasvimaasi. Ihania ahvenia ja korvasieniä!

  VastaaPoista
 3. Mukavia otoksia :) Onhan tuo raparperisi vaikka kuinka iso, miellä jättiraparperi ja vasta neljäsosa noista! Löysin metsästä rohtovirmajuuren, se on kai luonnonvarainen kasvi ja oikein kaunis voisi olla myös pihalle tuotuna. Iik ihania ahvenia ja korvasienimuhennosta, nammm..

  VastaaPoista
 4. Juu, on sitä luonnossakin. En ole koskaan itse nähnyt. Täällä päin ei kovin yleinen. On ihan komea, mutta haisee kissan pissalle. Ennenaikainen valeriaana lääke on tästä kasvista.

  VastaaPoista
 5. Tää on niin ihanaa aikaa! Luonnosta löytyy jo kaikkea syötävää! Kalaan ei olla vielä ehditty ja korvasieniäkään en löydä koskaan. Mutta nokkoslättyjä on jo paisteltu ja vuohenputkea on munakkaisiin tungettu!

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...