perjantai 6. toukokuuta 2016

Kevät! Vai kesäkö tuli jo?

Nyt taitaa tulla kuvaton päivitys. Olen välillä kuvaillut jotain ja ajatellut tekeväni päivityksiä, mutta aika vaan menee johonkin, enkä saa aikaiseksi. Tai jaksa. Tai ehdi. Ihan miten vaan.

Kelataanpa taaksepäin kevättä. Mitähän sitä on tullut puuhailtua.

Tänään: Aamulla vähän rästissä olleita kotitöitä. Eläinten ruokkiminen. Kourallinen vuohenputkia pihalta. Lounaaksi eilen katiskasta saatuja ahvenia pannulla paistettuna sekä vuohenputkimunakas. Sitten tajusin, että esikoisella olisi ollut hammaslääkäri puolituntia sitten. Vähän unohtui... Kävin ensimmäistä kertaa uudessa sivutyössäni henkilökohtaisena-avustajana. Ruokaostoksia. Päivälliseksi ahvenia, perunoita ja korvasienimuhennosta. Illallä löysimme vielä korvasieniä puoli muovikassillista.

Eilen: Löysäilyä vapaapäivän kunniaksi. Pyykkiä ja tiskiä. Eläinten ruokkimista. Ulkoilua. Kasvihuoneen korjailua ja kohentelua. Kompostikasan tekemistä kurpitsoille. Härkäpapujen kylväminen. Peitin harsolla, ettei kanat varasta papuja. Katiskalla tulleiden kalojen siivousta. Keitin kanoille perkeet ja pari haukea.

Alkuviikosta: Varsinaisella työpaikalla työntekoa, suunnittelua, ihmisiä ja sen sellaista. Kalojen siivousta. Tein retiisipenkin ja kylvin vähän lehtivihanneksia. Laitoin kaalin ja kurkun siemenet multaaa. Vein viiriäiset ulos. Niitä on enää kaksi eläkeläistä, munii ne joskus.

Sitä ennen pitkin kevättä: Tomaatin, paprikoiden, kurpitsan, maissin, munakoison, yms. kasvien taimien kasvatusta. Haudoin ankan munia. Mitään ei tullut, paitsi yksi kanatipu. Orpoparka, mutta kaunis. Asuu edelleen olohuoneessa, Ojassa on sammakonkutua, joten ihan hyvä, ettei tullut ankkoja. Epäilen, että naaraskanini onkin uros. Männessä näkköö... Kaksi yllätys karitsaa pääsiäisaamuna! Jossain välissä pe-su mehiläiskurssi. Pisanka-munakurssi ennen pääsiäistä. (Tulossa: kesällä permakulttuurikurssi ja syksyllä Tube haltuun-kurssi...) Tykkään kursseista. Viikonlopputyöni salaattien ihmeellisessä maailmassa päättyi. Aloin harjoitella uutta viikonlopputyötä sijaisena ihan toisella alalla. Turvakumisaappaat vaihtuvat kenties mustiin nahkakenkiin. Jos hyvin käy saatan ehkä olla pian tilanteessa, että minulla on kolme eri esimiestä (-naista), muttei silti täyttä työaikaa. Repaleista elämä. Omavaraistelua ei kai lasketa. Ei kai tämä työtä. Harrastus. Haihatus? Poikain kanssa käytiin Helsingissä hiihtolomalla. Vähän sen jälkeen yksin, puutarhamessuilla. Sen tiesitkin? Työmatkallakin kävin mm. Malmin lentokentällä. Ostin käytettynä separaattorin ja myllyn. Lähetti äitiyspakkauksen laatikossa. Kannoin sitä kylällä ja mietin, että ei kai kukaan nää. Luulevat vielä... Pieni kylä, tiedäthän :D Nahkan paritsemista yritän. Lopputulos on vielä arvoitus. Muutama idea jo lopullisesta tuotteesta.

Päässä on ihan hirmuisen monta asiaa ja ideaa. Ajoittain kaikki on ihan selkeää ja saan aikaiseksi kaikenlaista. Luulen olevani ahkera, luova ja idearikas. Välillä en saa mitään aikaiseksi. Ajattelu on tuskastuttavaa. Tuntuu, että aivot on muovailuvahapallo. Kaikki eriväriset ajatukset on yhtenä likaisenkirjavana möykkynä, enkä saa mistään kiinni. Luulen, että vaivalle on nimi. Neuropsykiatrikin luulee. Kesällä menen perusteellisiin tutkimuksiin. Olen aina ajatellut, että olen ehkä vähän tyhmä, ajoittain laiska ja ehdottomasti ainakin sotkuinen. Saattaakin olla, että kaikelle on nimi. Tosi helpottavaa :)

Taidan tästä lähteä kokeilemaan saanko ylikierroksilla käyvän pääni nukahtamaan.

Ehkä viikonloppuna kuvaan pihalla :)

2 kommenttia:

  1. No saitko...nukahdettua nimittäin? Itse en ainakaan saa unta, jos pää käy ylikierroksilla :)

    VastaaPoista
  2. Joo, kiitos kysymästä, sain nukahdettua. Koko viikko on ollut aika huonoa tuon nukkumisen kanssa. Väsymys lopulta jossain kohtaa vie voiton, jopa ylikierroksista.

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...