maanantai 27. kesäkuuta 2016

Kesäloman viimemetrit

Ihan ensin kiitos kaikille, jotka kommentoivat blogiini. Kiitos teille. Kommenttien voimalla jaksaa kirjoitella lisää. Ja anteeksi, jos en aina vastaa niihin. En saa aikaiseksi tai ehdi. Mutta se ei tarkoita sitä, etten olisi lukenut kommenttiasi tai arvostaisi sitä. Luen ne kaikki AINA. Itse luen monen vakikommentoijan blogia säännöllisesti, olen vaan hirveän huono kirjoittamaan kommentteja.

Kesäloma alkaa olla käsitelty tältä vuodelta. Pidin sen kesäkuussa. Oli mukavaa kun sai tehdä puutarhahommia. Mutta olisin voinut ehkä olla ahkerampikin, mutta niinhän se aina on. Kesälomallani kaksi lapsistamme sairasti vesirokon. Ja mehiläisparvi karkasi naapurin savupiippuun. Nämä aiheuttivat ylimääräistä harmia, mutta onneksi tapahtuivat loman aikana kun kerran olivat tapahtuakseen. Nyt niitä asioita ehti hoitaa kunnolla vailla tunnetta, että on väärässä paikassa. Mielelläni jatkaisin vielä tätä kotona lorvailua, mutta ei kai se auta.

Yhdestä saavutuksesta olen erityisen ylpeä. Olin ajatellut viime kesänä maalata ulkosaunan pukuhuoneen ja minulla oli maalikin ostettu. Nyt se tapahtui, vuoden viiveellä. Lasten avustuksella maalasin uhannuksen aaton aattona. Tila siistiytyi muutenkin kun roudasin kaiken ylimääräisen pois ja tilalle tuli peili seinälle, koristeeksi veljeni pelastama pyykkilauta ja hylly, jossa on vanha pullo ja karkeasti veistettyjä lestejä pari kappaletta. Varastoista kaivoin puhtaan maton ja verhon. Jospa sisustusinto tarttuisi myös talon huoneisiin... ei ole vahvinta aluettani.


Metsämansikkakausi tuli avattua ja yksi rasiallinen on jo pakkasessakin. Mustikat on jo paikoin kypsiä. Se on ihmeellistä se!


12 kommenttia:

 1. Sinulla lomasäät olivat suosiolliset, oli lämmintä eikä satanut paljoakaan :)
  Voi ihmettä onko kypsiä mustikoitakin jo näkynyt, juhannuksen aikaan.. Metsämansikoita on täälläkin kerätty ihan omalta pihalta. Kivan näköinen tuli pukuhuoneesta, ihana tuo peili!
  Toivottelen sinulle mielekästä töihin paluuta, itsellä vielä 3 päivää kestettävänä ja sitten puolitoista viikkoa lomaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Säät kyllä suosivat. Joo, mun äiti oli kirkonkylältä kerännyt eilen lapsille kuppiin mustikoita ja kypsiä olivat. Tuossa meidän lähimetsässä ovat ihan viittä vaille kypsiä. Kiitos toivotuksista ja hyvää ja rentouttavaa lomaa sinulle.

   Poista
 2. Me söimme metsämansikoin koristeltua kakkua sunnuntaina. On ne metsämansikat vaan niin hyviä!

  VastaaPoista
 3. Sinulle sattuikin aika mukavat lomasäät. Meillä oli aivan ihanan lämmin juhannus, mutta nyt lämpömittari näyttää 16 astetta. Ihanan maalausjutun olet tehnyt, lopputulos on hyvin kaunis. - Mukavaa töihin paluuta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juhannus oli kyllä ihana ja kiitos mukavasta kommentista

   Poista
 4. Ihana on saunan peili! Todella kaunis ja sopii upeasti siniseen seinään.

  Kuinka saitte parven ulos piipusta? Me ollaan annettu naapureille joka vuosi hunajaa "kipukorvauksena" jos vaikka joskus parvi karkaakin heidän piippuunsa. Pitää oikein koputtaa puuta kun niin ei ole käynyt.

  Itse en ole koskaan saanut metsämansikoita pakastimeen saakka, kaikki on mennyt niinsanotusti parempiin suihin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt minäkin huomasin, että seinä näyttää siniseltä. Oikeasti se on valkea.

   Parven kävi poistamassa yksi mehiläisammattilainen. Oli kyllä ihan hullu tilanne...

   Meillä on luonnostaan hyvät metsämansikkamaastot tässä. Saamme niitä joka kesä pakkaseen, vaikka koko perhe myös syö niitä. Siinä on kyllä todellinen kiitoksen aihe.

   Poista
 5. Nyt on ihanan raikas pukuhuone!

  VastaaPoista
 6. No jopas, vielä täytyisi muutama viikko jaksaa töissä puurtaa, meillä koko firma sulkeutuu heinäkuun puolenvälin tietämillä vasta. Odotan kuin kuuta nousevaa, jos tämän jatkuvan väsyn saisi nukuttua lomalla pois! Hurjan paljon olet noitamansikoita löytänyt, meillä päin on niin vähän, että kunhan lastenlasten kanssa saadaan vähän makeaa välillä. Mustikoitakaan ei vielä ole... Puutarhassa sensijaa on punaista vilkahtanut siellä ja täällä, mielestäni viinimarjat ovat kovin ajoisa kypsymässä. Ei ole vuodet veljiä keskenään!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä viinimarjat ihan vihreitä vielä, mutta onpa tosiaan kaikki aikaisessa. Hyvää ja rentouttavaa lomaa sinulle. Toivottavasti aika kuluisi sukkelaan ja olisitkin jo lomalla.

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...