maanantai 13. kesäkuuta 2016

Kissa ja hiiri

Olin menossa tekemään pihavideota ja aiheena oli ihan jotain muuta kuin mitä tässä nyt on. Aihe vaihtui lennosta, koska kissa tuli vastaan hiiri suussa. Video varmaan jakaa mielipiteitä. Kissat jakaa mielipiteitä. Jotkut inhoavat kissoja ylipäätään. Jotkut kissoja rakastavat inhoavat kissan omistajia, jotka päästävät kissat vapaaksi ulos. Tässä videossa on varmaan paljon inhottavaa, mutta silläkin uhalla aion tämän nyt julkaista.

Meillä kissat on rakkaita lemmikkejä, mutta ne ovat myös töissä hiiren pyytäjinä. Hiiret tuppaavat toisinaan tulemaan myös taloon ja kellariin ja eläinten ruokavarastoihin. Toki kissat tekevät paljon pahaa luonnon linnuille, oravan poikasille ja muille ihanille otuksille, sen myönnän. Olemme yrittäneet hyvittää linnuille jotain sillä, että talviruokimme niitä ja laitamme pönttöjä. Tässä videossa näkyvistä pöntöistä toinen on vähän huonosti pihlajassa johon kissa periatteessa pääsee. Muut pönttömme ovat paljon paremmissa paikoissa. Tämä pönttö taitaa olla lapsen tekemä. Pöntöissämme asuu tänä kesänä tinttejä ja yhdessä taitaa olla kirjosieppo. Eilen kuuntelin, että yhdessä marjapensaassakin on pesä. Pahoin pelkään, että jonkun rastaan... mutta sen nyt on vaan annettava olla. Siellä oli pesä viimekin vuonna. En älynnyt ajoissa alkaa karkottamaan pesijöitä.

Videolla esiintyvä kissa on 12-vuotias vanha konkari. Ja kuten huomaatte se osaa keskustella. Sillä on muitakin erityistaitoja. Se mm. menee käskystä ulko-ovelle ja tottelee muutamia muitakin komentoja. Mutta tottelee vain meidän perheen isukkia. Ja lapsia se ei tottele juurikaan. Tietää olevansa arvoasteikossa niitä ylempänä, onhan se vanhempi kuin yksikään lapsista. Tosin se kyllä saattaa mennä lohduttamaan itkevää lasta joissakin tilanteissa. Ja kyllä se lapsilta pyytää apua esim. päästämään ulos tai täytettä ruokakuppiinsa. Ja nätisti pyytääkin. Tulee viereen naukumaan ja pyytää seuraamaan itseään. Sillä on oma paikka sohvalla ja jos siinä paikalla istuu joku, se vain hyppää päälle ja olettaa ihmisen väistyvän.


2 kommenttia:

  1. Kissat on kyllä ihania, ja parempaa hiiriloukkua saa hakea! Meillä ainakin hukuttaisiin myyriin jos kissoja ei olisi. Irtihän meilläkin kissat ovat, mutta en hyväksy taajamassa kissojen irti pitämistä, siellä niillä on liikaa vaaroja ja lasten leikkipaikkoja.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo on totta. Taajamassa vapaat kissat ei oikein toimi.

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...