lauantai 1. lokakuuta 2016

Arjen pikaruokaa: kurpitapaistos


Olen viimeisen parin kuukauden ajan syönyt samaa ruokaa monta kertaa viikossa. Kesäkurpitsakausi on ollut pitkä ja olen paistanut sitä pannulla.

Pohja on aina sama: voita, oliiviöljyä, kurpitsaa, sipulia, suolaa.

Sen joukkoon pääsee sitä mitä milloinkin on: sieniä, kaalia, lehtikaalia, porkkanoita ohuina siivuina, herneitä, papuja, tuoreita yrttejä. Usein laitan ihan viimeiseksi sekaan mansikkapinaatin "marjoja". Jostain syystä perhe ei osaa syödä tätä, mutta saanpahan syödä koko pannullisen itse.

Olen innostunut ilmaisista kuvankäsittelysovelluksista. Tuntuu niinkuin osaisi jotain kun lätkii kuvia noihin valmiisiin pohjiin :-D

Kolmessa ylimmässä kuvassa paistosta. Ihan ylimmässä lisukkeena friteerattuja kurpitsan kukkia ja keskellä porkkanaraastetta ja minimaisseja. Omat maissit siis jäivät pääasiassa pieniksi, mutta ei se estä niiden syömistä. 

Alhaalla talvikurpitsasatoni. Ei kovin suuri, mutta useampi kymmenen kiloa riittää minulle, talon ainoalle kurpitsan syöjälle, ihan hyvin. Pitää taas piilottaa sitä johonkin.

2 kommenttia:

  1. Kurpitsaruoat ovat kyllä hyviä, minäkin laitan niitä aika usein, vaikka mieheni ei niistä niin välitäkään. - Mukavaa lokakuun alkua!

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...