maanantai 22. elokuuta 2011

Vihanneksia

Suurin osa kuvista on jo parin viikon takaa, kun en ole jaksanut mitään tänne päivittää. Ollaan oltu kipeinä ja mies on ollut puolitoista viikkoa iltavuorossa, jolloin tuntuu oma elo melko kiireiseltä, eikä paljon mitään ylomääräistä ehdi ajatellakaan. Mutta jotakin kuvailin kasvimaalla, valmiita säilykkeitä tai ruokia en ole saanut kuvattua.
Ensimmäinen oma kaali päätyi perinteiseksi kaalilaatikoksi karpalososeen kera. Porkkanoita ja punajuuria nostin enemmänkin ja punajuurista tuli punajuurilaatikkoa. Se on niin hyvää, siihen tulee keitettyä punajuurta, raatettua kesäkurpitsaa, aurajuustoa, kermaa, munia ja mausteita.

Kurkkuja säilöin 3 kiloa, osa on syöty ihan sellaisenaan, osa annettu tutuille ja sukulaisille ja itselleni olen tehnyt hyrskytyskurkkuja: 4 kurkkua, 2 rkl valkoviinietikkaa, 1rkl sokeria ja 1 tl suolaa. Muut ei niitä meillä syö, mutta saanpahan enemmän :)

Lehtikaalia olisi paljon, kun vaan osaisi käyttää. Lettuja niistä tein kun löysin hauskan ohjeen. Muuten normaali lettutaikina, mutta siihen listään voissa kuullotetut sipuli ja lehtikaali ja maustetaan mustapippurilla ja muskottipähkinällä. Pojillekin maistui, isännästä olivat outoja.


Tällaisia kurpitsoita tulossa, ovat jo mukavasti kasvaneet näistä kuvista. Lisäksi on sellaisia keltaisia litteitä tulossa.

Hauska papu :) Ehkä n. 10 litraa raakoja papuja olen kerännyt ja keittänyt pakkaseen ja lisää niitä olisi laitettava, etteivät kasva liian isoiksi.

Eka "iso" tomaatti. Viinimarjatomaatteja ollaan jo syöty jonkin aikaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...