perjantai 16. maaliskuuta 2012

Hiusvärit vaarallisia

Meillä tykätään katsoa oman alueen uutislähetyksiä kakkoselta ja tällä viikolla siellä uutisoitiin mm. tällaisesta aiheesta:

"Hiusvärien aiheuttamat allergiat ovat hälyttävässä kasvussa. Esimerkiksi Pohjois-Karjalan keskussairaalassa hoidetaan kuukausittain hiusväreistä oireilevia henkilöitä. Lääkärit ovat värjäystrendistä huolissaan, sillä kestovärien epäillään aiheuttavan muun muassa syöpää."

Kannattaa lukea tuo juttu tuolta linkistä kokonaan. Tuntuu, että lähestulkoon kaikki värjäävät hiuksiaan, niinkuin tuossa jutussakin todetaan. Nyt täytyy kyllä olla ylpeä omasta laiskuudestaan, sillä en ole värjännyt hiuksia ehkä noin kymmeneen vuoteen. Kaksi kertaa olen sinä aikana hennanut, mutta minusta se on aika vaivalloista ja sotkuista. Olen värjännyt hiuksia lähinnä joskus teini vuosina ja sen jälkeenkin aika satunnaisesti. Taidanpa pitää tämän linjan.

Huomasin muuten tässä yhtenä päivänä, että minulla on muutama harmaa hius! Samoin isännällä. Oikeasti luulin, että hiukset harmaantuu joskus viisikymppisenä, aikaisintaan. Me ollaan 32- vuotiaita! Mutta siitä huolimatta, taidanpa jättää värjäämättä täst'edeskin.

Jostain muuten luin ihan tässä lähiaikoina, että Tanskassa odottavia äitejä kehotetaan välttämään hiusten värjäämistä ja voimakkaita parfyymeja, koska ne voivat haitata sikiötä. Aika ahdistavaa, millaiseksi maailmamme on myrkyttynyt.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...