keskiviikko 18. huhtikuuta 2012

Kukkia ikkunalla ja vähän siellä sun täällä

Joskus aiemmin postasin makkarin kukkasista ja nyt kuvia olkkarista. Ihan kaikki kasvit eivät tulleet kuvatuiksi, mutta isoimmat ainakin. Vasemmalla monta vuotta sitten ostamani (ulko)muratti, joka on venynyt pituutta monikertaisesti. Nyt sitä kiusaa joku pienen pieni ötökkäpopulaatio, joka ei myrkyty mäntysuovalla eikä pesemällä. Olen neuvoton ja toivon kasvin selviävän. Jospa se kesällä ulkona pääsisi ötököistään. Onneksi nämä öttiäiset eivät ole kiinnostuneet muista kasveistani. En nyt jaksa muistaa kaikkien näiden nimiä, enkä viitsi kirjasta tarkistaa... Kasvit on kivoja nimettöminäkin. Sitäpaitsi olen nimennyt suurimman osan kasveista samannimisiksi kuin keneltä olen kyseisen kasvin tai alun saanut. Esimerkiksi tuo violetti onnenapila on Airi :)

Tässä on yli 10-vuotias kiinanruusuni Anja, jonka olen saanut ensimmäiseen omaan asuntoon. Se oli kerran opiskeluaikana ollessani harjoittelussa muualla kuivunut ihan pelkäksi rangaksi, mutta elpyi ja innostui kaksinkertaistamaan itsensä sen seurauksena. Nyt siinä on taas kirvoja niinkuin usein keväällä ja aina saan olla sydän syrjällään, että kirvat menee taimiin, mutta eivät ole vielä menneet. Enkä pidä ikinä taimia samassa huoneessa. Pitäisi löytää jostain leppäkerttu töihin. Tuossa penkin päässä on kaksi pahaa poikaa, joilla on meidän poikien nimet :D (ilkeä äiti...) Tyhjässä purkissa yritän kasvattaa kaktuksia siemenestä ja siinä on pari tainta. En tiedä mahtavatko onnistua. Sitten on monta vuotta vanha amaryllis, joka ei oikein tänä talvena kasvanut. On vissiin voimat vähissä, kun on kukkinut monta vuotta. Se on ollut kesät aina ulkona kukkapenkissä voimaantumassa. Amarylliksen vieressä näkyvä "heinä" on siemenestä kavatettu palmu. Se on noin vuoden vanha. Takana kiemurtelee unelma, joka toimii meidän ikkunaverhona.

Pääsiäiskaktus teki kolme hempeää kukkaa. Vieressä on stevia, jonka kylvin viime keväänä. Siitä olen ottanut aiemminkin kuvia:

Viime kesänä.

Syksyllä kasvi alkoi tehdä uusia versoja sen jälkeen kun olin kuivannut lehdet. Nyt se alkaa näyttää taas melkein samalta kuin viime kesänä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...