sunnuntai 1. huhtikuuta 2012

Ilman dödöä


Olen vuosia taistellut kainaloideni kanssa. Herkkäihoisena minun on ollut vähän vaikea löytää sopivaa dödöä. Olen huomannut, että tämä on tosi yleinen ongelma. Iso osa deodoranteista ärsyttää ihoa niin, että iho menee suorastaan rikki. Tai sitten on muuten vaan toimimaton. Myös ympäristöasiat näissä kemikaaleissa huolestuttaa. Niissä dödöissä mitä voin käyttää on alumiinia ja se yhdistetään esim. rintasyöpään. Ekologisissa dödöissä taas on lähes poikkeuksetta alkoholia ja se saa ihoni rikki melkein välittömästi. Allergikoille sopivat taas... noh, hiki haisee heti kohta. (Minä tässä muuten sekoitan ihan sujuvasti deodorantit ja antiperspirantit. Tarkoitan tässä nyt ylipäätään kaikkia kainaloon laitettavia aineita tuolla dödöllä.) Vuoden alusta suurin piirtein olen käyttänyt tuota ihan ruuan laittoon tarkoitettua kookosöljyä. Kaksi viikkoa toimi täysin. Tosin luulen, että se oli viimeksi käyttämä dödö, joka piti hien hajun poissa ne kaksi viikkoa. Lapsen syntymään asti kookosöljy toimi ihan kohtuudella, eikä ikäviä hajuhaittoja ollut. Mutta luulen, että nyt kun vauveli syntyi ja imetän, hormonitoimintani saa minut hikoilemaan ja haisemaan ihan eritavalla eli öljy ei enää auta oikeastaan yhtään. Etenin seuraavaan vaiheeseen tänään. Olin jo aiemmin löytänyt joltakin amerikkalaiselta blogisivulta reseptin dödöön, jota tänään sekoittelin. En nyt vois sitä linkittää, koska en enää löytänyt sivua tai muistanut sen nimeä. Muistelin, että Kotiäiti oli myös tehnyt dödöä. Hänen ohjeessaan oli käytetty kosmetiikkasavea, mutta koska minulla ei sitä ole tein tällä amerikkalaisäidin reseptillä:

Puoli desiä ruokasoodaa
Puoli desiä maissitärkkelystä
5-6 ruokalusikallista kookosöljyä
5-20 tippaa Teepuuöljyä

Ensin kuivat aineet sekaisin, sitten öljyt sekaisin. Ja sitten jauho ja öljy keskenään sekaisin. Massan voisi laittaa tyhjään deostickiin, mutta koska minulta ei sellaista löytynyt, laitoin pieneen muovirasiaan. Laitoin jääkaappiin kovettumaan ja sen voisi säilyttääkin siellä, mutta on nyt ihan kivikovaa. Ajattelin kokeilla miten säilyisi tuolla vessan pöydällä. Periaatteessa nuo ainekset pitäisi olla jonkin aikaa siellä hyvänä säilyviä. Heti aloitin kokeilun ja tänään en ole haissut. Vielä.

Yksi iso vaikutin muuten tähän dödön mietintään on muuten myös meidän uusi vauveli. Syödessään rintaa, hän on niin lähellä kainalon ihoa, että en tosiaan halua hänen tuoksuttelevan tai maistelevan mitään myrkkyjä!


Lisää aiheesta ainakin täällä.

EDIT: 3.4.2012

En minä kyllä laitakaan tätä deodoranttiani vessan pöydälle, vaan säilytänkin sen edelleen jääkaapissa. Kun otin rasian jääkaapista tajusin, että se on kovettunut palasaippuan muotoiseksi köntiksi ja sitähän voi sivellä suoraan kainaloihin ihan kuin deostickiä. Laitoin vähän foliota palasen ympärille, ettei tarvitse palasta ihan paljaaltaan sormilla lähmiä.

Parin päivän kokemuksella sanoisin, että tuo soodakin taitaa olla vähän liikaa iholleni. Se vähän kutittaa. Jos tämäkään ei toimi, aion ehkä kokeilla vähemmällä soodalla tai sitten ihan vaan "maustaa" kookosöljyä teepuuöljyllä. Muuten tämä on toiminut loistavasti, eli hiki ei haise.

Tuo teepuuöljy on muuten tosi hyvää kesällä ötökän puremiin. Ei paukamat kutia ja painuvat nopeammin pois.


3 kommenttia:

 1. Tuo on niin totta ettei viiti imettää jos on tököttiä kainalossa. Varsinkaan mitään voimakkaan tuoksuista.

  Minä kokeilin vasta toisella tuoksuöljyllä. Ei ole niin hyvä. Teepuuöljy on paljon parempi!!

  VastaaPoista
 2. Hei! Miten dödö on toiminut? Oletko käyttänyt sitä näkä useat vuodet edellisen päivityksen jälkeen? Millä nyt menet eteenpäin? Itsekin ajattelin kokeilla tätä. Jättäisinkö soodan heti kättelyssä pois? Sari

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kysymyksestä. Huomaan, että pitäisi palata joskus näihin vamhoihin postauksiin ja kertoa tarinalle jatko. Käytin tuota jonkin aikaa, mutta jossain vaiheessa sooda alkoi ärsyttää ihoa ja siirryin pelkkään kookosöljyyn. Mutta ajan mittaan paitojen kainalot alkoivat jäädä rasvaisiksi, joten olen pääasiassa palannut kaupallisiin valmisteisiin. Erisanin tuoksutonta dödöä olen käyttänyt ja joitain luonnonkosmetiikka merkkejä kokeillut. Nyt iho on ollut kainaloissa paremmassa kunnossa, mutta viime talvena taisin välillä käyttää sitä öljyä. Varsinkin kovilla pakkasilla iho menee pahaksi.

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...