keskiviikko 11. heinäkuuta 2012

Pihakoivun viimeinen päivä

Pihassamme on useita vanhoja koivuja. Kaksi olemme kaadattaneet jo muutama vuosi sitten koska niissä alkoi olla selviä lahoamisen merkkejä, eikä olisi ollut mukavaa jos olisivat kaatuneet talon päälle. Tämä saunan vieressä ollut koivu ei ollut laho, mutta se oli tosi lähellä seinää ja ihan kaivon vieressä. Juuret eivät ole saaneet aikaan ainakaan näkyvää tuhoa saunan rakenteisiin, eikä juuria ole vielä kaivossakaan, mutta se "joi" kaivosta vettä. Kaksi metsuria kävi tänään puun kaatamassa. Mieheni ei edes harkinnut kaatoa itse, koska puu oli niin lähellä myös taloa sekä sähkölinjaa. Metsurit kaatoivat puun tosi siististi, eikä edes muut pihapuut juurikaan kärsineet niin sopivasti se kaatui niiden väliin. Yksi punainen viinimarjapensas jäi alle, mutta voi olla että sekin jää henkiin kunhan sen kaivaa tuolta oksien alta. Vaahtera ja nuori lehtikuusi ottivat lievästi osumaa, mutta luultavasti selviytyvät ihan hienosti.


Pienet metsurit kävivät heti toimeen. Välineinä oksasakset ja tikkisaha. Paljon ne pojat saivatkin aikaan. Illemalla isä vähän autteli poikia moottorisahan kanssa. Vähän harmi, että vanhempi poika joutui ottamaan allergia lääkettä kun kurkku tuli kipeäksi ja silmät alkoivat punoittaa näissä hommissa. On näköjään koivulle aika pahasti allerginen. En tiedä uskaltaako häntä huomenna päästää näihin hommiin, tukehtuu vielä. Onneksi poika on saanut lähetteen allergiasiedätyshoitoon. Odottelemme kutsua keskussairaalaan syksyllä. On kärsinyt koivun siitepölystä 2-vuotiaasta saakka ja siihen liittyvistä ruoka-allergioista.


Tein talveksi uunin luutia. Kaksi vastaakin tein ja äsken kävin vastalla kylpemässä tuossa pihasaunassa. Ei tämä nyt ihan sopiva koivu vastan tekoon ollut. Taisi olla vähän liian myöhäinen aika, liian iso puu, hieskoivu ja kauheasti urpuja. Mutta eipä takerruta pikkuasioihin. En minä kuitenkaan mihinkään metsään pääsisi vastan tekoon tuolta vauvelilta. Nyt hän istui sitterissä pihalla ja katseli kun touhusimme.

Saunan ja talon oveen tein koivukranssit.

Koivusta on moneksi. Siitä tulee näillä näkymin pihajakkaroita ja polttopuita ainakin. Lautaakin siitä saisi, jos saisi jotenkin järkevästi sahautettua. En tiedä onko fiksua sahauttaa yhtä puuta.
Ja noita lehdeksiä on myös lampaat mutustelleet tänään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...