keskiviikko 5. syyskuuta 2012

"Kesäpojat"

Näistä pienistä kanapojista tulikin sitten tooosi isoja kukkoja, jotka kiekuvat aamusisin komeasti. Onneksi aamulla on jo kohtuullisen pitkään pimeää, etteivät ihan neljän jälkeen kie'u, niinkuin ihan aluksi tekivät. Kukot saavat asustella huussissansa ja tarhassansa kunnes tulee liian kylmä. Vielä yötkin ovat olleet melko lämpimiä. Mikä on ollut helpotus kasvimaallekin. Kun ilmat käyvät liian kylmiksi kukot päätyvät paisteiksi. Jos olisivat olleet kanoja, olisin saanut niille talvipaikan, mutta nytpä sitä ei sitten tarvitakaan.

Ja tässä nämä suuremmat paistit. Neljä pässiämme. Pässit ovat alkaneet jo puskea toisiansa, joten niidenkin kohtaloa pitää alkaa kohta miettiä. Kaikkein ärhäkin puskija on kaikkein pienin pässi, joka on tuo vaalea. Ilmojen puolesta pässeillä ei kyllä ihan niin hätä ole. Ennen teurastusta pässit pitäisi vielä keritä. Äiti lupasi tulla auttamaan. Hänellä on vuosikymmenten lammaskokemus, joten eiköhän me selvitä. Hienoa villaa on tulossa, joten katsotaan mitä siitä sitten myöhemmin saadaan aikaan.

Vaikka näitä eläimiä on vain vähän ja ovat vähän niinkuin lemmikkejä myös, on ne ilmoitettu viranomaisille. Kotieläinten pitämiseen nykyisin on omat niksinsä ja sääntönsä, vaikka olisi vain harrastaja. Niitä pitää itsekunkin kysyä oman kunnan maataloustoimistosta. Enempää en nyt ala niitä tässä selvittää kun en ole mikään asiantuntija, enkä myöskään mikään varsinainen eläinbloggari. Olen vähän arastellen näistä eläinasioista kirjoitellut, koska koen olevani niin paljon opettelun puolella vielä. Hassua sinänsä, maatilalla kasvaneena...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...