keskiviikko 2. heinäkuuta 2014

Apua, nään pikku-ukkoja!


En ole mitenkään erityisesti Lumikin ja 7 kääpiön fani, mutta jostain syystä olen viimeaikoina nähnyt kääpiöitä esineissä. Outoa, eikö? Kaikki alkoi kai siitä, että dyykkasin lapsille moitteettoman kirja aiheesta. Siitä jonkin aikaa Sipulin leikkikeittiössä katkesi puinen lusikka. Se oli jo matkalla uunin pesään, kun huomasin siinä olevan kääpiön :D Nyt sadepäivien ratoksi maalasin lusikan ja porasin siihen reiän, ajatuksena tehdä siitä kaulakoru. Yhtenä päivänä mies siivosi autotallia ja sieltä löytyi paljon ruukkuja ja aluslautasia. Tuon kivan emalisen lautasen olen joskus löytänyt metallin keräyksestä ja se on ollut kukan alla, mutta sittemmin unohtunut autotallin rojuihin. Mutta hei kas kummaa, siinäkin kurkkasi kääpiö :D Jännityksellä jään odottelemaan löytyykö kääpiöitä vielä lisää jostakin....


Myös keskimmäisellä lapsella pukkaa askarteluja. Isäntä toi joskus keväällä metsästä hienon ison palan lehtikuusen kuorta. Ja nyt Artisokka halusi tehdä siitä merirosvolaivan. Yhdessä askartelimme ja sain kunnian piirtää laivan asukkaat. Ei ne kovin hienoja ole, mutta hyvä kun kelpaavat. Laivassa seilaa Köyhäläinen, Banskunsyöjä- apina, Pavunsyöjä- papukaija ja kapteeni, jonka nimeä en jaksa nyt muistaa.


Kynttilöitä tuli muutama tehtyä eilen. Kaikki kierätettyä. Tai no langat on uusia, mutta kirpparilta nekin.


Yhdessä FB-ryhmässä oli kuvia helmillä tuunatuista kastelukannuista. Oma pieni sisäkäytössä ollut kannu oli jo menossa metallinkeräykseen, mutta säästyi toistaiseksi siltä kohtalolta. Pohjassa on reikä, mutta koristekäytössä palvelkoon ainakin tämän kesän. Olen siis laittanut helmiä siimalla kiinni kannun suukappaleeseen. Sieltä tulee nyt sitten leikisti vettä. Olisin halunnut tehdä kirkkaista helmistä, mutta en viitsi ostaa uusia helmiä moisen hömpän takia.


Ja loppuun kuva "taivaallisen hyvästä" iltapalasta, kuten isäntä asian ilmaisi. Vohveleita, itsetehtyä jäätelöä ja oman pihan metsämansikoita. Eli metsämansikoita on kypsynyt sateista huolimatta.

Että tämmöstä se "pakollinen" sisälläolo teettää... Tai ehkä vaan pakoilen noita loputtomia siivoushommia :D 

4 kommenttia:

 1. Ihania metsämansikoita, ei vaan meilläpäin näy ja omatkin puutarhamansikat vasta kukkii. Minäkin olen perehtynyt itsetehdyn jäätelön saloihin ja ei kyllä enää taideta kaupan pakettijäätelöihin kajota :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika huono mansikkasato näyttää tulevan tänä vuonna :( Minä vasta opettelen tätä jätskihommaa, vaikka keskimmäinen sai koneen pari vuotta sitten synttärilahjaksi. On muka niin kiire, ettei ehdi. Onneksi poika aina välillä patistelee :D

   Poista
  2. Meillä ei ole jäätelökonetta ollenkaan, löysin netistä superhelpon ohjeen ja tosi hyvää on tullut. Minä olen itse niin perso jäätelölle ettei yleensä tarvitse kenenkään patistella tekemään :D Kovasti odotan ensimmäisiä mansikoita, että saa mansikkajäätelöä.

   Poista
 2. Tuohan on jo antiikkia tuo metallinen astia jännine kasvoineen.

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...