lauantai 1. marraskuuta 2014

Hempan ja Pekan täkit ja tyynyt


Olen taas vaihteeksi kaivellut kaappeja ja vienyt tavaraa kierrätykseen. Olen tänä vuonna heittänyt ihan tosi paljon tavaraa pois ja osan myynyt. Minun ongelmani ei ole shoppailu. En tykkää siitä, eikä minulla ole siihen varaakaan. Oikeasti tänä vuonna minulla ei ole ollut oikeastaan varaa edes kirppisshoppailuun. Jos tulot on noin 370+lapsilisät kuussa, niillä saa juuri ja juuri ostettua ruokaa ja maksettua yhden tai kaksi laskua. Minun nurkkiini tavaraa kerryttää se, että säilön kaikenlaista, jota voi vielä joskus tarvita johonkin. Ja myös tuttavani tietävät, että "tarvitsen" kaikenlaista, koska olen elämäntapakierrättäjä ja niinpä he hyvää hyvyyttään antavat minulle kaikenlaista tarpeellista. Älkää ymmärtäkö väärin, olen oikeasti äärimmäisen kiitollinen kaikista saamistani lahjoituksista ja olen pääosin vaatettanut lapseni näillä lahjoituksilla. Ja osin itsenikin. Mutta se mitä minun pitäisi opetella on se, että paljonko vaikkapa vaatteita on tarpeeksi yhdelle muksulle ja laittaa HETI kirtoon se, mitä emme tarvitse. Osa ongelmaani on se, etten aina osaa heittää pois edes kaikkea rikkinäistä, koska kuvittelen joskus korjaavani tai käyttäväni rikkinäisiä juttuja johonkin. Olen heittänyt paljon sellaistakin nyt pois ja oikeasti on helpottanut huomata, että en minä pian edes muista niitä kamoja enää. 

Nyt oli taas aika kaivella lasten talvivaatevarastot. Sieltä löytyi parit rikkinäiset toppahousut. Niitä ei oikein voi materiaalinsa puolesta leikata matonkuteiksi. Ainakaan tällainen kangaspuuton, joka tekee virkkaamalla mattoja. Otin housuista vetskarit ja napit talteen ja toisista housuista säästin muutaman palasen paikoiksi. Housujen toppavanulliset vuoret oli minusta jotenkin ihanat ja sainkin niistä idean. Tein pari tyynyä ja täkkiä Sipulin nukeille. Nyt on Hempalla ja Pekalla lämmin nukkua. Tyttö on muuten itse nimennyt nuo nukkensa. Kaalimaan kakara on Hemppa. Sipuli ei osannut edes vielä muuta puhuakaan kun alkoi kutsua nukkeaan nimellä HHHMMMPPA. Ja poikapeippari on Pekka. Nimetty Farmi-ohjelman Pekan mukaan. En tiedä, miksi pari vuotias kiinnitti niin huomiota ohjelman vanhaan setään :D tai ainakin hänen nimeensä.

2 kommenttia:

  1. Sama täällä, ei voi heittää mitään pois,kun ajattelee hyödyntävänsä ne vielä johonkin....askarteluihin, käsitöihin yms.

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...