tiistai 9. kesäkuuta 2015

Levällään kuin Jokisen eväät

Paitsi, ettei nää oo Jokisen eväät vaan toinen mun mehiläispesistä, jota karhu näköjään piti omina eväinään. Varmuudella voin sanoa, että sunnuntai-iltana se oli vielä paikoillaan ja ehjä. Ja luultavasti olisin eilenkin huomannut tämän tuolla omenapuutarhassa melkein omenapuiden välissä ruohikolla. Tänään olin mehiläispuku päällä menossa pesille kun tajusin, että joku oli ehtinyt ensin! Toinen on vielä toistaiseksi ehjä. Se pitäisi kai laittaa johonkin turvaan, mutta mihinpä sen nyt äkkiseltään laitat. Aamulla sitä ei varmaan enää ole. Tuon tuhotun pesän osia oli riepoteltu pitkin lähimetsää. Tuhon tekijä on varmasti karhu. Pienempi eläin ei tuota tuhoa olisi saanut aikaan, eikä tuuli. Täällä on tuullut tosi paljon, mutta tuuli ei kyllä syö hunajaa, vahaa ja sikiöitä/toukkia. Eikä tee isoa p*skakasaa kymmenen metrin päähän. Pelkään, että seuraavaksi häviää kani, kana tai karitsa. 
Ei miulla muuta tällä kertaa. Ärsyttää.
Edit. Jäin ikkunasta valvomaan, mitä pihassa tapahtuu ja äsken pesän rippeillä ruokaili supikoira. Haluan uskoa, että se on syyllinen tähän tuhoon. Ihmeellisen paljon voimaa niin pienellä eläimellä, jos on jaksanut kaikki nuo roinat levitellä.

5 kommenttia:

 1. http://www.mehilaishoitajat.fi/mehilaishoitajille/karhut/ katso liiton ohjeet tuolta! onpa vaarallisia vieraita käynyt teillä pihassa, muistahan katsella olkasi yli, koska karhu kyllä voi tulla pihaan päivälläkin hunajan ja toukkien perässä, sen verran suurta herkkua ovat.

  VastaaPoista
 2. Voi ei! Hirvittävä harmitus, hukkaan heitettyä työtä ja rahaa!

  VastaaPoista
 3. Sitä mä nyt vähän pelkään, että tulee takaisin ja syö tuon toisenkin pesän ja/tai kaneja tai muita elukoita. Ei tunnu hyvältä myöskään, että lapset kävelee koulutaksille yksin tai kaksi puolikilometriä metsätietä :( Karhuksihan tuo tuli tunnistettua useammalta taholta. Ja tosiaan harmittaa hukattu raha ja työ. Riistakamera on tilauksessa.

  VastaaPoista
 4. Harmi :(
  Toivottavasti lapset ja muut eläimet saa olla turvassa!

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...