sunnuntai 16. elokuuta 2015

Monivuotiset vihannekset- peli


Mainostan taas, mutta tää on ehkä paras mainos pitkään aikaan. Ja itse maksettu sellainen :)
Olen jo muutaman vuoden keräillyt pihalleni monivuotisia syötäviä kasveja ja törmäsin yhdessa fb-ryhmässä tällaisiin kortteihin, jotka oli heti pakko tilata. (tilausosoite löytyy linkistä)

Korttipakassa on kuvat 60:stä eri syötävästä kasvista. Osa oli minulle uusia, osasta olin hämmästynyt, että niitä voi syödä. Lajittelin kuvaan ne kasvit, jotka meillä jo pihassa kasvaa. Niitä on 20, eli aika monta olisi vielä hankkimatta. Täytyy selvittää kasvaako ne kaikki edes meidän leveyksillä. Muutama kasvi tuolla oli semmoinen, joita olen yrittänyt laittaa pihaan, mutta ne ovat kuolleet pois.

Meillä kasvaa: saksankirveli, mukulapähkämö, liperi, ruokaparsa, vuohenputki, mustajuuri, maa-artisokka, vuohenkello, voikukka, sikuri (vasta tänä vuonna kylvetty) , nokkonen, punahierakka (eli viinisuolaheinä), tarharaparperi, rohtosalkoruusu (luulisin?), piparjuuri, ilmasipuli, hyvänheikinsavikka, humala, pillisipuli, isomaksaruoho (ei käyttökokemusta), 

Olen yrittänyt, muttei kasvaneet: merikaali ja köynnöspinaatti

Monivuotisia, joita ei ollut korteissa:
mansikkapinaati eli marjasavikka (kylväytyy itse, leviää kyllä helposti ihan minne vain), kaurajuuri, 
väinönputki, joka ei kasva epätoivoisista yrityksistäni huolimatta, osmankäämi (ei käyttökokemusta, mutta siirretty pihalle)

Kasveja, joita aion hankkia seuraavaksi: 
siperianhernepensas, ukonpalko, karhunlaukka (siemeniä olisi jemmassa), rusopäivänlilja

Tämä aihe on minusta niin innostava! Ja liittyy permakulttuuriviljelyyn ja -elämäntapaan. Haluaisin perehtyä aiheeseen vielä enemmän. 

4 kommenttia:

 1. Arki palasi meillekin, ei kyllä olisi tarvinut vielä, mutta otettava se on. Nyt ehtii taas katselemaan vähän muidenkin blogeja. Kortit vaikuttaa hyviltä ja video oli kivaa katseltavaa kasvimaalta. Hauskaa kierrellä ja kuunnella höpötystäsi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :D on hauska tuottaa iloa! Huomasin äsken, että mullahan oli kirjoitusvirhekin tuossa tän postin otsikossa... Iloa ja valoa arkeesi :)

   Poista
 2. Hei kerrotko tuosta siperianhernepensaasta! Onlo ne herneet syötäviä, kun olen luullut että ovat myrkyllisiä? Meillä kasvaa pihassa sitä iso pensas (jos et lähempää löydä voin niitä herneitä kyllä vaikka postissa laittaa).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkään en tiennyt pensaan herneiden olevan syötäviä, ennen tätä. Tässä aiheesta lisää: https://pohjoinenpermakulttuuri.wordpress.com/2010/09/13/siperianhernekeittoa/ En ole vielä kysellyt pensasta mistään, voit laittaa mulle sun sähköpostiosoitteen tuohon mun s-postiin, jos haluat niin laitan osoitteeni. sininentupa@hotmail.fi

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...