sunnuntai 24. tammikuuta 2016

Vaatteita huiveista


Näin taannoin yhdessä vaatekaupassa tämän tapaisen liivin. Ajattelin, että tuollaisenhan voisi itse tehdä huivista. Sopivaa huivia en omista kaapeistani löytänyt, mutta kirppikseltä sitten bongasin tämän keltapunaisen huivin kahdella ja puolella eurolla. Käytin kaavana vanhaa villaliiviäni. Käytännössä huiviin tarvitsee tehdä vain oikean kokoiset rei'ät oikeaan kohtaan. Siksakkasin reikien ympärykset ompelukoneella varuilta, ettei ala purkaantumaan ja sitten ompelin villalangalla pykäpistot, joihin vielä virkkasin vähän renusta. "Hihansuista" tuli eriväriset, koska käytin liukuvärjättyä lankaa. Minusta tämä on aika hauska vaate. Aion ottaa sen huomenna töihin koekäyttöön. Toisen huivivaatteen tein ohuesta huivista. Taitoin huivin kaksin kerroin ja leikkasin sen yhden tunikan mallin mukaan. Ompelin sivusaumat koneella ja hihansuut sekä pääntien käsin. Tämä on tosi ohut ja ajattelin, että tämä saattaisi toimia aluspaitana/mekkona tai yöpaitana. Tai ehkä jonkun paidan päälläkin, mutta nyt ainakin pakkasilla oli tosi sähköinen ja jäi päällyspaitaan rumasti kiinni. Ongelma saattaa kyllä ratketa pakkasten mentyä. 


Yhtenä iltana väsättiin tällainen hylly vanhasta puusuksesta. Keräilen kirppiksiltä pieniä puunukkeja ja pieniä puisia koristeastioita. Nyt niillä on oma paikka. Aiemmin säilytin niitä alempana maustehyllyissä, mutta niihin alkoi kerääntyä kaikkea muuta kamaa, kuten kortteja ja tärkeitä lappusia. Otin ne hyllyt pois. Noin ylös tuskin kerääntyy mitään muuta.

4 kommenttia:

  1. Olipa hyvä idea tuo huiviliivi. Minullakin on useampi huivi jemmassa etelänmailta. Pitäisiköhän kokeilla...

    VastaaPoista
  2. Piipe, suosittelen kokeilemaan. Tosi kivan tuntuinen vaate. sanoisin näin päivän kokemuksella :) Kannattaa jollain itselle sopivalla vaatteella mallata reiät oikeisiin kohtiin, että istuu hyvin. Kiitos kaikille kommenteista :)

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...