sunnuntai 6. maaliskuuta 2016

Sieniä kahvinporoissa

Alunperin törmäsin facebookissa tällaiseen artikkeliin, jossa kerrottiin, että käytetyissä kahvinporoissa voi kasvattaa sieniä. Meillä keittiön kompostiin ei välttämättä tule mitään muuta kuin kahvinporoja. Ruuan tähteet ja kuoret menevät lähes poikkeuksetta eläimille. Välillä mietin kahvinjuonnin lopettamista, mutta olen tosi addiktoitunut ja saan päänsäryn tai migreenin aamupäivällä, jos aamukahvi jää väliin. Ja saa kai ihmisellä joitain paheita kuitenkin olla. 

Koska facebook tunnetusti poimii mainosmateriaalia google hakujeni ja facebookin kautta klikattujen sivujen perusteella, sain seinälleni Hyvinvoinnin tavaratalon mainoksen sienten kasvatus paketista. Tilasin sen siltä istumalta. Mainos osui ja upposi.

Tässä tämä nyt on. Tänään meillä kävi paljon vieraita kuopuksen synttäreillä, keitimme paljon kahvia ja sain paljon materiaalia kasvatussankooni. Tästä se lähtee. Pitäkää peukkuja. Palaan asiaan asian edetessä.

Nämä on juttuja joita mainostaa mielellään ja joita hankkii erittäin mielellään. Tällaista tarvitaan!

Tässä vielä linkki Helsienen sivuille.

9 kommenttia:

 1. Mulla on ollut joskus sellainen sahanpurusta tehty "halko", missä oli herkkusienirihmastoa. Hyvin kasvoi vanhassa muoviakvaariossa. Tosin oltiin siihen aikaan niin epäkulinaarisia ihmisiä, ettei itse syöty niitä, vaan annoin ne kaverilleni.

  Meillä ei kans paljon muuta kompostiin mene, kuin kahvin- ja teenpurut ja sitrushedelmien ja banaanien kuoret. Täytyykin pistää harkintaan tuollaisen siitakekasvattamon hankinta. Pistä heti juttua miten sienten vieljelysi onnistuu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on ollut kerran sellainen laatikko, jossa kasvoi herkkusieniä. Ne tuli kyllä syötyä, mutta uutta satsia ei tullut kasvatettua, vaikka se olisi kai ollut mahdollista.

   Poista
 2. Olipas mielenkiintoista, kerrothan miten onnistui!

  VastaaPoista
 3. Mielenkiintoista! Osterivinokashan on ihana sieni. Mitä tuollainen kasvatuspaketti maksoi? Entä kuinka nopeasti sieniä pitäisi saada? Jään seuraamaan :) (Tuo Hyvinvoinnin tavaratalon suora linkki ei muuten nyt toimi...)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi harmi, testasin sen linkin ja luulin sen toimivan :( 24,50 n hinta.

   Poista
  2. Testasin uudelleen ja minulla toimii, jopa eri koneilla. Mystistä...

   Poista
  3. Kiitos vastauksesta! Kokeilin muuten linkkiä uudestaan ja minulla se avaa vain tyhjän sivun jossa on linkki tradedoublerin sivuille...

   Poista
 4. Sieniä pitäisi saada kuukauden parin sisällä. Nyt kun aloituksesta on kulunut 5 päivää, kahvin porojen päälle on alkanut kasvaa valkoista nukkaa. Eli jotain tapahtuu :)

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...