perjantai 26. helmikuuta 2016

Lihapullia


Olen taas viikonlopun töissä ja piti tehdä jotain ruokaa valmiiksi perheelle. 
Lihapullat:
Omaa pässin jauhelihaa, purkki kermaviiliä, valkosipuliöljyä loraus, oman kananan muna ja kolme viiriäisen munaa, sipuli ja valkosipulin kynsi (omalta pihalta myös), teelusikallinen chilijauhetta omista chileistä ja kaupasta loput: pippuri, suola, ja korppujauho. Korppujauhoakin teen toisinaan itse.
25 minuuttia ja 225 astetta.Jälkkäri/aamupala/iltapala: mustikkasoppaa.


Herneenversot vähän venähti!
 Näitä perheen kaksi nuorinta napostelee suoraan ruukusta. Hyviähän ne ovatkin.


Tämä viikko on ollut aika ankea. Tosi flunssainen olo koko ajan, muttei kuumetta. Niinpä en osaa oikein jäädä pötköttämään, mutten saa mitään aikaankaan. 

Viime viikonloppuna kävin mehiläiskurssin. Toivottavasti saisin hankittua uuden pesän tai kaksi ja oppisin niitä hoitamaan. Ärsyttävää kun ei onnistu.

Toissapäivänä laitoin paprikoita ja chilejä kasvamaan sekä maissia ja melonia. Ne ovat kylppärissä lattialämmityksen päällä itämässä. Jälkimmäiset ovat itäneet jo. Laitan tomaatit vasta maaliskuun puolella. 3 kommenttia:

 1. Mehiläiskurssia olen kans himoinnut käyväni. Beibe haluaisi mehiläisiä. Ovat muuten ainuita elukoita, mitä hän on sanonut haluavansa! =D
  Mutta meilläpäin ei ole kursseja ollut. Täytyykin taas katsoa tarjontaa...

  VastaaPoista
 2. Tää oli jo toinen kurssi, jonka olen käynyt. Ovat muuten vaikeimpia elukoita pitää hengissä, mitä mulla on ikinä ollut! Ihan mystistä touhua. Nyt luulen oppineeni monta asiaa, missä on mennyt vikaan aiempien pesien kanssa.

  VastaaPoista
 3. Meillä oli ystävättären kanssa yhteispesät viime kesänä ja voi sitä pitämisen tuskaa. Aika monta kuningatarta tuli hankittua niille parveileville tyttösille. Onneksi saimme yhden jaokkeenkin tehtyä.

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...