sunnuntai 3. heinäkuuta 2011

Muutama kuva puutarhasta

Kasvihuoneen ensimmäiset tomaatin raakileet. Nämä on tosi pieniä ja oletettavasti jäävätkin aika pieniksi kun ovat viinimarjatomaatteja.

Kasvihuoneen edessä on kaksi pientä puuta, joita olemme miettineet, että mitähän mahtavat olla. Keväällä kukkivat komeasti ja nyt niissä on raakileita. Taitavat olla luumuja tai kriikunoita.

Minun lempikukkani! Ketoneilikka. Huomasin keväällä, että keskellä nurmikkoa kasvaa jotain kitukasvuista. On siis kasvanut kaikki nämä vuodet kun olemme täällä olleet, vaikken ole huomannut. Ei tietenkään ole koskaan kukkinut, kun on jyrrätty ruohonleikkurilla yli. Pelastin koko pienen mättään paremmalle paikalle ja jo se palkitsi kukkasin :) Niitä on avautumassa monta lisää.


Vähän kasvimaakuvia. Harrastan vapaata kasvatusta ;) Penkit eivät ole suoria ja niissä voi kasvaa erilajeja sekaisin. Ja yleisenä "rikkaruohona" rehottavat ihan väärissä paikoissa edellisvuotiset kehäkukat, kurkkuyrtit, maurinmalvat, perunat, pinaatit ja valkosipulit. Osan olen kyllä kitkenyt pois, peruna esim. ei oikein ole kiva porkkanapenkin seassa ja kurkkuyrtti valtaa kaiken, jos ei sitä rajoita. Myös mangoldia löysin "villinä", mutta siirsin ne nätisti riviin. Tuossa alimmaisessa kuvassa näkyvät omituiset häkkyrät ovat hernen tukia eli vanhaa verkkoa erilaista, saksofonin muotoinen risa cd-teline ja puinen viinipulloteline. Istutin ne ensi maahan ja sitten vasta kylvin herneen. Näin olen hyväksi havainnut.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...